Az Eurotel a Nokiát választotta MMS megoldásának szállítására

Kollár Csaba, 2002. július 15. 18:44
Az Eurotel és a Nokia szándéknyilatkozatot írt alá azt követően, hogy a május óta zajló MMS tesztelés után az Eurotel multimédiás üzenetküldési (MMS) megoldásaként a Nokia MMS rendszerét választotta.
A megoldással az MMS-képes telefonok felhasználói szöveget, képet, grafikát és hangot egyetlen üzenet keretében küldhetnek közvetlenül más MMS terminálokra, e-mail címre vagy nem MMS-képes telefonok felhasználói számára.

A megállapodás szerint a Nokia teljes, végponttól végpontig terjedő, multimédiás üzenetküldési központot (MMSC), terminál-átjárót és Artuse WAP átjáró bővítését tartalmazó MMS rendszert szállít. A Nokia emellett a rendszer telepítését és integrálását is elvégzi.

A Nokia terminál-átjáró révén az MMS élményében a nem MMS képes, hagyományos készülékek felhasználói is részesülhetnek. Ha a felhasználó hagyományos készülékére multimédiás üzenetet küldenek, akkor a felhasználót egy SMS értesíti majd a megadott internetes oldalon megtekinthető MMS üzenet megérkezéséről.

Az Eurotel az egyetlen csehországi mobilszolgáltató, amely két csúcstechnológiájú rendszert kínál a mobil (vezeték nélküli) adattovábbításra. Az általános csomagkapcsolt rádiószolgáltatás (GPRS) és a nagysebességű áramkörkapcsolt adatátvitel (HSCSD) az előre fizethető kártyát használó és az előfizetéses ügyfeleknek egyaránt rendelkezésére áll. Az Eurotel első helyen áll a vállalati piacon, vállalati ügyfelei között pedig széles körben elterjedt az adatszolgáltatások használata.

Kulcsszavak: Eurotel mobilszolg MMS Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36