Megjelent az AOL 8.0 tesztverziója

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 1. 22:19
Az AOL Time Warner America OnLine divíziója szerdán lerántotta a leplet az AOL online szolgáltatás 8.0-ás verziójának tesztváltozatáról, amely szigorúbb szülői felügyeletet, illetve megnövelt biztonságot ígér.
A médiaóriás online egysége, amely a közelmúltban jelentős visszaesést regisztrált reklámbevételeiben, illetve a felhasználók számának növekedésében, még az amerikai kormány belső vizsgálatait is kénytelen elviselni. A társaság a vezetők elmondása szerint azonban áll elébe mindenféle elszámolási vizsgálatnak, és a mostani sem tartja vissza abban, hogy még az ősz folyamán kiadja AOL szolgáltatásának következő verzióját.

Az AOL szerint a társaság elsősorban a szülői szabályzóeszközök (Parental Controls) kibővítésére fektette a hangsúlyt az AOL 8.0 kifejlesztésénél. Az aggódó szülők a jövőben szabadabb kezet kapnak gyermekük online tevékenységének szabályzására, sőt a gyermek által meglátott oldalak még külön jelzést (Report Card) is kaphatnak, mintegy virtuális lábnyom, vagy ujjlenyomat.

Az AOL Time Warner bejelentésére egyébként alig két héttel azután került sor, hogy az elsőszámú rivális Microsoft bemutatta az MSN legújabb verzióját, amely történetesen szintén kibővített, személyre szabható szülői felügyeletet ígér.

Az AOL 8.0 az említett újítások mellett új e-mail menedzselési lehetőségekkel is bővül, mint például az elektronikus levelek szűrése, illetve csak az ismert feladóktól érkező e-mailek megjelenítése. - A bétatesztelők korai visszajelzései igen pozitívak - mondta David Gang, az AOL marketing részlegének alelnöke.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50