Sonic-kollekció Nintendo GameCube-hoz

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 4. 20:09
A japán videojáték-kiadó SEGA pénteken bejelentette, hogy az ősz folyamán egy Sonic-kollekciót ad ki a korábbi rivális Nintendo GameCube játékkonzoljára.
Mint ismeretes, a Dreamcast játékkonzol gyártásának tavalyi leállítását követően a SEGA immár kizárólag játékszoftverek fejlesztésével foglalkozik. A társaság most a korábbi sikersorozat "Sonic, a sündisznó"-ból kíván egy válogatáslemezt kiadni a Nintendo GameCube játékkonzoljára. A két társaság a '80-as évek végétől tavalyig egymás riválisa volt, a SEGA a közelmúltban azonban egyaránt elkötelezte magát Sony PlayStation 2, Nintendo GameCube és Microsoft Xbox játékok kiadása mellett.

A Sonic Mega Collection elnevezésű játékválogatás a tervek szerint novemberben jelenik meg a korábbi nagy rivális Nintendo GameCube konzoljához, és hét Sonic játékot fog tartalmazni, úgymint Sonic the Hedgehog 1, 2 és 3, Sonic & Knuckles, Sonic 3D Blast, Sonic the Hedgehog Spinball és Dr. Robotnik's Mean Bean Machine.

A tüsi hajú, kék, meglehetősen jó gördülési érzékkel és kedvvel megáldott sündisznó a SEGA Genesis konzolján debütált, amely utóbbi a NES és Super Nintendo megoldások riválisa volt. A Sonic figura és játéksorozat hasonló ismertségre tett szert az évek során, mint a Nintendo-féle Mario.

A Sega egyik korábbi GameCube játéka, a Sonic Adventure 2 Battle a Nintendo konzoljának egyik legjobban fogyó játékává nőtte ki magát a közelmúltban, ami nem véletlen, hiszen a GameCube felhasználói között nagy számban találhatók kisebb gyerekek is. Márpedig a Sonic sorozat nekik készült.

Kulcsszavak: Sega Nintendo konzol

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50