Robbie Williams pert nyert a "weboldal-foglaló" ellen

Tóth Kristóf, 2002. augusztus 20. 08:15
A brit popsztár Robbie Williams a napokban pert nyert egy internetes weboldal-foglalási perben, derült ki az ügyet vezető bíró hivatalos határozatából.
A több, mint 19 millió eladott lemezzel óriási nemzetközi sikernek örvendő énekes az ENSZ szerzői jogi ügynökségénél emelt panaszt a southamptoni (Anglia) Howard Taylor ellen, aki Williams szerint jogtalanul birtokolja a www.robbiewilliams.info címet, és ráadásul rosszindulatúan használja fel azt.

Taylor a www.robbiewilliams.info weboldal látogatóit az Oasis elnevezésű rockegyüttes weboldalára irányítja, márpedig Robbie Williams, és az Oasis énekese, Liam Gallagher közismerten nem szívlelik túlzottan egymást.

Taylor elmondása szerint egy nem hivatalos Robbie Williams rajongói klubot, illetve weboldalt kívánt működtetni. A jogtalan weboldal-foglaló pontosan tisztában volt a két énekes közötti ellentéttel, és úgy véli, a látogatók átirányítása az Oasis weboldalára teljesen nyilvánvaló tréfa, amit mindenki ért, aki hallott az ügyről.

Az ENSZ World Intellectual Property Organisation jogvédelmi szervezete szerint azonban a weboldal domain neve gyakorlatilag megegyezik a többi Robbie Williams weboldallal, ráadásul Taylor nem tudta semmilyen bizonyítékkal alátámasztani, hogy érdemi céljai vannak az oldallal a gúnyolódáson kívül. A testület szerint Taylor rossz szándék által vezérelve használta a domain-nevet, amelyet így a határozat szerint vissza kell adnia Williams-nek.

A Robbie Williams esetéhez hasonló domain-név visszaélések az utóbbi időben egyre gyakoribbak az interneten, a sértettek ugyanakkor nem minden esetben tudják megszerezni a nem megfelelően használt címet.

Kulcsszavak: jog domain

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14