Bezárja austini notebook-gyárát a Dell

Tóth Kristóf, 2002. szeptember 29. 19:52
A PC gyártó óriás amerikai piacra szánt notebookjainak összeszerelése a jövőben egy új, malájziai gyárban fog folyni, ahol a gépekhez járó operációs rendszer, és egyéb szoftverek is felkerülnek a készülékekre.
Ipari hírforrások szerint a Dell Computer bezárja austini (Texas) notebook-összeszerelő gyáregységét. A lépés elsősorban az Észak-Amerikában értékesített Dell-notebookokat érinti, mivel azokat kivétel nélkül Austinban szerelte össze a társaság.

A világ második legnagyobb PC gyártója a jövőben Malájziába fogja szállítani a tajvani notebookgyártóktól átvett félkész laptopokat, amelyek végső összeszerelését a társaság penangi (Malájzia) gyára fogja végezni. Az Egyesült Államokba való szállítás előtt Malájziában kerül majd sor az operációs rendszer, illetve egyéb szoftverek feltelepítésére is.

A tajvani notebookgyártók, beleértve a Dell három szerződéses gyártóját is (Quanta Computer, Compal Electronics, illetve Wistron) már régóta azon fáradoznak, hogy kész notebookokat szállíthassanak az Egyesült Államokba. Az idei év elején szóba is került az értékesítésre kész notebookok szállításának lehetősége, a hírforrások állítása szerint a Dell utóbb azonban közölte tajvani partnereivel, hogy erre az elkövetkező egy - két évben biztosan nem kerül sor.

Ennek oka elsősorban az, hogy a malájziai kormány igen kedvező szállítási feltételeket kínál a Dellnek. A PC gyártó cserébe számos új munkahelyet teremt az országban mind a notebookok összeszerelő üzemmel, mind a kapcsolódó szállítási tevékenységekkel.

Kulcsszavak: +céginfo notebook Dell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50