Magyar sikerek az Europrix nemzetközi multimédia-versenyen

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 8. 18:42
Október 9-én mutatja be a Europrix Fesztiváliroda (www.europrix.org) a Frankfurti Könyvvásáron azt a 30 multimédia alkotást, amelyeket a 33 európai országból érkező 600 pályázat közül választott ki a Europrix döntőjébe a nemzetközi zsűri. Köztük két magyar multimédia alkalmazást: egyikük a www.fotografus.com, Szabó Zoltán fotográfus honlapja, a másik pedig a www.egyszervolt.hu URL-címen elérhető meseportál.
Mindkettőt az eFestival Projektiroda (www.eFestival.hu) nevezte be a Europrix-re, az eFestival 2002 hazai multimédia verseny többi nyertesével együtt.

A www.fotografus.com nagyszabású egyéni honlap, amely Szabó Zoltán fotográfust és díjnyertes fotóesszéit mutatja be. A Bajkál-tóról, Tibetről, a maja indiánokról, Bodor Johanna táncművészről, a téli Balaton átszeléséről és Badacsony borairól készített fotográfiák moziszerűen meg is elevenednek. A honlap egyszerre izgalmas és visszafogott. Van mersze elszakadni a divatos trendektől, a harsányságtól és az igénytelenségtől. Anyaga folyamatosan bővül és angol nyelven is hozzáférhető. A látvány mellett meghatározó eleme a zene.

A www.egyszervolt.hu értékekben és tudásanyagban egyaránt gazdag anyagot nyújt át óvodásoknak, kisiskolásoknak, szüleiknek. Négy alappillérre épül: oktatójátékok kisgyerekeknek internetre alkalmazva, népmesék, mai mesék, válogatás magyar költők verseiből gyermekek előadásában. A portál további szolgáltatásokat is tartalmaz: kapcsolattartásra, interaktív meseírásra, rajzversenyre lehetőséget adó levelezést, CD-ROM-okat, honlapokat, könyveket és gyermekprogramokat ismertető ajánlót, kézügyességet fejlesztő játékokat, valamint bábos, rajzfilmes és színi műhelyek kulisszatitkaiba betekintést nyújtó műhely rovatot.

Az eFestival 2002 díjkiosztó ünnepségét november végén tartják a Magyar Tartalomipari Szövetség DAT 2002 szakmai konferenciájának kísérőrendezvényeként (www.matisz.hu).

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50