Mikrohullámú rádiórendszerek támogatják a GSM-et és a 3G UMTS-t

Kollár Csaba, 2002. október 10. 18:46
Az Alcatel és az O2 Germany bejelentette, hogy keretszerződést kötött, melyben elkötelezik magukat a németországi nemzeti közvetítő hálózat kiépítésére. Az Alcatel mikrohullámú rádiórendszerei a mobil-bázisállomásokhoz (Node B) és a németországi harmadik generációs UMTS hálózat rádióhálózati vezérlőegységekhez (RNC) kapcsolódnak.
A fejlesztések eredményeként az O2 Germany szélessávú, illetve UMTS alapú szolgáltatásokat tud majd nyújtani ügyfelei számára. A keretszerződés feltételei szerint az Alcatel biztosítja saját pleziokron digitális hierarchiájú (PDH) kis és közepes kapacitású mikrohullámú rádiórendszerit, a szinkron digitális hierarchiájú (SDH) rádióeszközöket, melyek lehetővé teszik a szükséges fejlesztéseket úgy a városi, mint a vidéki területeken. A hálózati menedzsmentet az Alcatel hálózati menedzsment platformja látja el, amely költséghatékony megoldást jelent az UMTS környezetben.

Az Alcatel pont-pont mikrohullámú rádiómegoldása teljes egészében megfelel valamennyi új mobilkommunikációs szabványnak, egyben számos GPRS és értéknövelt adat GSM környezet (EDGE) is megtalálható benne.

Kulcsszavak: GSM Alcatel UMTS O2 Germany

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36