Kaposvár kártya - ingyenes közterületi internethasználat

MTI Sajtóadatbank, 2002. október 21. 08:40
Kaposvár önkormányzata Közép-Európában elsőként 24 órán át ingyenes közterületi internethasználatot tesz lehetővé a város lakói számára egy névre szóló kártya segítségével.
Szita Károly polgármestere csütörtökön az első két készülék üzembe helyezésekor elmondta: a tervek szerint február végéig további nyolcat helyeznek ki Kaposvár különböző pontjain. Beszámolója szerint nem csak ingyen internetezhetnek a somogyi megyeszékhely lakói, de küldhetnek SMS-t és egyéb információkhoz is hozzájuthatnak a készülék segítségével. Tájékozódhatnak az aktuális programokról, megnézhetik a menetrendeket, közérdekű telefonszámokat, kinyomtathatnak egy útvonaltérképet, ha egy adott helyre akarnak eljutni, de akár a városnézéshez is hasznos útbaigazítást kaphatnak. A készülék használói készíthetnek egy 10 másodperces videofelvételt, valamint fényképet, amit el is küldhetnek. Szita Károly tájékoztatása szerint a kaposváriak a készüléken keresztül levelezhetnek az önkormányzattal is.

Az utcai kioszkokban felszerelendő készülékeket a kaposváriakon kívül mások is használhatják, ám nekik fizetniük kell a szolgáltatásért. A polgármester közlése szerint ezek a bevételek teszik majd lehetővé a kaposváriaknak az ingyenes használatot. A névre szóló Kaposvár kártyákat januártól kérhetik a város lakói az önkormányzattól. Addig a két készülék használata bárki számára ingyenes lesz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55