Új szerződések és megrendelések javítják a Xerox eredményeit

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. október 25. 19:39
A Xerox Corporation a harmadik negyedévre magasabb működési cash-flow-t és eredményeket jelentett be, amely a főbb piacokon elért nagyobb árrésnek és a termékek iránti növekvő igénynek köszönhető.
A Xerox a harmadik negyedévre 5 cent részvényenkénti hozamot jelentett. 2002 harmadik negyedévének eredményei 10 százalékos javulást mutatnak az elmúlt év harmadik negyedéhez képest.

A működési eredmények javulása 42 százalékos bruttó árrést eredményezett, ami az előző év azonos időszakához képest 4,4 százalékpontos növekedést jelent. Az értékesítési, adminisztratív és általános költségek 152 millió dollárral, azaz 13 százalékkal csökkentek 2001 harmadik negyedéve óta.

A társaság folytatta a működésből származó pénzbevételek jelentős növelését, így 611 millió dollár működési cash flow-t jelentett a harmadik negyedévre. A szeptember végi állapot szerint a Xerox likvid forrása világviszonylatban 2,3 milliárd dollár volt.

A pénzügyi hírekben a társaság jelezte a hét elején tett bejelentésében, hogy a General Electric Vendor Financial Services fogja finanszírozni a Xerox lízingből származó követeléseit az Egyesült Államokban, hitelnyújtás helyett havi értékpapír-kibocsátással új lízingszerződések alapján. Az érvényben lévő megállapodás szerint a GE a Xerox számára az Egyesült Államokban maximum 5 milliárd dollár finanszírozási keretet biztosít a kintlevőségekre, a megállapodás nyolcéves futamidejére.

A Xerox 3,8 milliárd dollár összbevételt jelentett a harmadik negyedévben, ami 6 százalékos csökkenést jelent éves szinten. A harmadik negyedévi bevételcsökkenés mintegy 50 százaléka annak tudható be, hogy az elmúlt évben a társaság kivonult a kis irodáknak és otthoni munkahelyeknek szánt berendezések kiskereskedelmi üzletágából, valamint csökkentette tevékenységi köreit a fejlődő piacokon.

Ebben az évben a társaság alaptevékenységének számító irodai és termelési üzletágakban történt jelentős növekedés, ami az új termékek célpiacokon történő bevezetéséből ered. Szintén nyereség származott az irodai színes és fekete-fehér multifunkciós berendezések, valamint a termelési célokat szolgáló színes berendezések értékesítéséből is.

Anne M. Mulcahy, a Xerox elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Xerox továbbra is megteszi a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a piac legfontosabb területeit versenyképes technológiai ajánlatokkal bombázza - itt hívta fel a figyelmet a Xerox 1010 október 22-én történt piaci bevezetésére, ami a társaság legutóbbi belépője a nagy teljesítményű digitális nyomdaipari technológiák piacára. A 101 oldal percenkénti teljesítményű rendszer egy önálló digitális másoló, amely továbbfejleszthető hálózati nyomtatóvá, a saját szegmensében a legkevésbé költséges és a legfejlettebb termék.

A Xerox-technológiák iránti növekvő kereslet bizonyítékaképpen a társaság kiemelt néhány aktuális szerződést. Ezek vagy új üzletkötések vagy megújított szerződések, de mindenképpen a versenytársak megszorítását célozzák.

A Microsoft további 3 évre megbízta a Xeroxot szolgáltatások és dokumentumfeldolgozási megoldások menedzselésével 38 millió dollár értékben. A Microsoft új értékesítési programja keretében a Xerox, mint elsődleges szállító, irodai berendezéseket szállít majd, többek között Document Centereket, Phaser nyomtatókat és egyéb termékeket. Év végéig több mint 2 millió dollár értékű termék eladása várható.

A Xerox új és kibővített szerződéseket kötött nagy bér- és kereskedelmi nyomdákkal, beleértve az Office Depot-val és a Kinko’s-szal kötött megállapodásokat több mint 3000 termék cseréjére a következő 18 hónap során.

A Dow Chemical Company felkérte a Xeroxot, hogy fejlesszen ki egy digitális képalkotási megoldást, amely segít kiküszöbölni a legkülönfélébb anyagok többszörös jelenlétét. Minthogy a Xerox készített egy olyan adatbázist, amely magában foglalja a Dow kísérleti anyagait 1937-ig visszamenőleg, a Dow kutatóinak és stratégiai partnereinek a hozzáférési lehetősége megnégyszereződött.

Az alkalmazotti létszám világviszonylatban 1600 fővel csökkent a harmadik negyedévben, a jelenlegi alkalmazottak száma 69 900 fő.

Kulcsszavak: +mérleg Xerox +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50