Pécs Info 2002

MTI Sajtóadatbank, 2002. november 5. 09:29
Miközben a fejlett országokban az internet-használók száma eléri a 60 százalékot, addig Magyarországon a lakosság 6 százaléka él ezzel a lehetőséggel; amennyiben nem szállunk fel időben az info-sztrádára, könnyen a leállósávba kerülhetünk. Erről Rácz Zsolt, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közigazgatási államtitkára beszélt hétfőn a baranyai megyeszékhelyen a Pécs Info 2002. informatikai és telekommunikációs szakkiállítás megnyitóján.
Hangsúlyozta: aki képes felmenni az info-sztrádára, az rövidebb idő alatt több információhoz jut, és igényesebb munkával, több pénzt kereshet. Egy nemrégiben elkészült felmérést ismertetve elmondta: a megkérdezettek megközelítően 40 százalékát nem is érdekelte az internet, 30 százalékuk nem rendelkezett számítógéppel, mindössze 15 százalékuknak válaszolta, nincs pénze arra, hogy számítógépet vásároljon és a különböző szolgáltatásokat igénybe vegye.

Az államtitkár kiemelte: a kormányzat az információs társadalom megvalósítására - a digitalizációra, valamint az infrastruktúra kiépítésére - egyebek mellett 6 milliárd forint pályázati úton elnyerhető pénzt biztosít. Erre a forrásra közgyűjtemények, levéltárak, pedagógusok nyújthatják be pályázatukat, ugyanis ezt a fajta tudást a legszélesebb körben ők tudják terjeszteni - tette hozzá.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által - nyolcadik alkalommal - megrendezett háromnapos informatikai és telekommunikációs szakkiállításon 37 kiállító mutatkozik be. A gyártók és forgalmazók mellett - az idén első alkalommal - az alkalmazók népes csoportja is kiállítók között szerepel. Újdonságnak számít az is, hogy a rendezvényhez kapcsolódó konferenciát az AIESEC Közgazdászhallgatók Nemzetközi Szervezetének együttműködésével szervezték meg, amelynek központi témája az információtechnológia és a telekommunikáció, az e-business, az e-közigazgatás, valamint az online marketing.

A Pécs Info 2002. kiállítás keretében kezdte el működését, a pécsi Netmester Produkció új, Magyarországon egyedülálló tudásmenedzsment szolgáltatása. A Kereső.hu elnevezésű Online lexikon a klasszikus lexikonfunkciókat és a technika adta lehetőségeket ötvözi a tudásbázisú keresőszolgálat keretein belül. Adatbázisában jelenleg 275.618 szócikk található, amelyek száma napról napra nő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55