Siemens: kiemelkedően sikeres mobilüzleti év, szerződés az MOKK-val

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 10. 13:26
A Siemens november 8-án arról tájékoztatta a PO-t, hogy a Siemens Mobile ágazat az elmúlt üzleti évben - azaz a 2001. október 1-jét követő 12 hónapban - Magyarországon eladott mobiltelefonjainak száma megközelítően 1 270 000 darab volt. Ezzel a Siemens a most lezárt gazdasági évben - a rendkívül éles hazai verseny ellenére - nemcsak megőrizte, hanem tovább javította pozícióját.
Míg az új értékesítések tekintetében az 1997-es naptári évben megközelítően 4 %, addig tavaly már 35 %, az idén pedig 40 % feletti piaci részesedéssel rendelkezett. A Hírközlési Felügyelet (HIF) adatai szerint Magyarországon közel 6,2 millió aktív mobiltelefon-előfizetés van, és 2002-ben a januártól augusztusig terjedő időszakban havonta átlagosan közel 138 ezer új mobiltelefon-előfizetést regisztráltak. A Siemens Mobile ugyanezen időszak alatt átlagosan havi 105 ezer darab mobiltelefont értékesített.

Magyarországon a Siemens Mobile a mobiltelefonokon kívül drót nélküli (ún. cordless) telefonokkal, GSM modulokkal, valamint ezek tartozékaival képviseli magát. Jelenleg a cég mobiltelefon-kínálata 9 féle mobiltelefonból és mobiltelefonos palmtopból áll, valamint ez év végéig még további 3 új modell bevezetése is várható.

Egy másik hír szerint 5 éves szolgáltatói szerződést kötött egymással a Siemens Rt. és a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) a közjegyzők által készített közokiratok elektronikus archiválásának és a központi archívumból történő visszakeresésének megvalósítására. Az elnyert megbízás értelmében a Siemens Rt. SBS (Siemens Business Services) ágazata öt éven keresztül biztosítja a MOKK számára a szolgáltatásokat. A megvalósításban és a rendszer üzemeltetésében az SBS alvállalkozója az osztrák SBS közel ötven százalékos tulajdonában lévő Cyberdoc GmbH & Co. KG, amely cég a hazai rendszer alapját képező osztrák rendszer működtetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50