Közös MMS fejlesztés az Ericsson és a Nokia részvételével

Kollár Csaba, 2002. november 12. 20:36
A Cash-U Mobile bejelentette, hogy az Ericssonnal és a Nokiával folytatott sikeres tesztsorozatának köszönhetően újabb fejlesztéssel gazdagodhat az MMS-szolgáltatások és alkalmazások palettája.
A Cash-U Community Seminar (közösségi szeminárium) elnevezésű rendezvényén az MMS sikeresen működött együtt az SMS-sel, a WAP-pal, a Web-bel, a J2ME-vel és az i-mode-dal. Ez - állítják szakértők - azért jelentős a mobilkommunikáció jövője szempontjából, mivel a különböző technológiák konvergenciájának és zavarmentes együttfutásának a biztosítása az egyik legfontosabb feladat, melyet a mostani bemutatón a résztvevők a gyakorlatban is megtekinthettek.

Az MMS-alapú szolgáltatások legfontosabb tulajdonsága, hogy sokkal gyorsabban, mint a jelenlegi SMS-ek. Az előrejelzések szerint 2007 környékén az MMS az összes mobilüzenet-bevételnek mintegy harmadát teszi ki, az Ovum pedig úgy véli, hogy 2005-re minden második telefon már MMS-kompatibilis lesz.

A Cash-U Pecan platformja jelenleg az egyik legjobb megoldás arra, hogy bármely tartalom bármely protokollon megjeleníthető legyen a szükséges konverzió után. Az egyik lehetséges fejlődési terület a multiplatformos játékok piaca lehet, ahol teljesen mindegy, hogy ki és milyen eszközön játszik. A másik lehetőség az m-journal és az m-news (mobil újság, mobil hírek) szerkesztése, ahol időt spórolnak meg azzal, hogy csak egyszer kell a tartalmat megszerkeszteni, a platformfüggő konverziókat már egy alkalmazással lehet megcsinálni.

Gal Nachum a Cash-U termékigazgatója úgy nyilatkozott, hogy "az MMS jövője és a Cash-U Pecan platformja közös irányba tart. A színes kijelzős, hangos készülékeken keresztül a szolgáltatók értéknövelt és médiában gazdag tartalmat sugározhatnak megannyi új szolgáltatással a fogyasztók számára."

Az európai fogyasztók az előrejelzések szerint több mint 3,3 millió Eurót költenek majd 2006-ra a mobiltartalomra, az Ericsson pedig úgy véli, hogy az MMS utoléri az SMS-t három éven belül.

Kulcsszavak: MMS mobilszolg Ericsson Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50