A Philips és a Sony kezébe került az InterTrust

Tóth Kristóf, 2002. november 14. 21:58
A szórakoztatóelektronikai óriás Philips Electronics és Sony cégek szerdán bejelentették, hogy 453 millió dollárért felvásárolták a digitális jogmenedzselő rendszerekkel (DRM) foglalkozó InterTrustot. A két elektronikai óriás lépésével várhatóan felgyorsul a digitális zenék és videók, illetve a szoftverek másolásvédelmének biztosítása.
A Philips-Sony páros általi felvásárlással az apró InterTrust az elemzők szerint képes lesz szembeszállni a nagy rivális Microsofttal, valamint a Macrovisionnel. A Santa Clara-i (Kalifornia) központú InterTrust 26 olyan szoftveres és hardveres technológia szabadalmát birtokolja, amely a könnyen sokszorosítható digitális anyagok másolásvédelmét szolgálja.

"Ez a lépés igazolja, hogy a digitális másolásvédelmi technológiáknak komoly piacuk van" - mondta Steve Lidberg, a portlandi (Oregon) Pacific Crest Securities szakértője. "Jelentős piaci növekedést várunk ezen a területen" - tette hozzá Lidberg.

A Microsofttal folytatott szabadalmi harcban már-már elvérző, súlyos anyagi gondokkal küszködő InterTrust a Philips és a Sony hátterével komoly sikereket érhet el a piacon. A Compact Disc technológia mögött álló elektronikai óriások úgy vélik, az InterTrust technológiáival a jövőben lehetővé válik a digitális tartalmak interneten keresztüli, biztonságos továbbítása.

A Philips elmondása szerint a társaságok a közeljövőben egy szabad licencelési programot indítanak, és megpróbálják rávenni a tartalomszolgáltatókat, hogy alkalmazzák az InterTrust technológiáit, amelyek a CD-ktől az mp3 fájlokon keresztül a DVD-megoldásokig számos formátum védelmére alkalmasak.

A társaságok szerint a 453 millió dolláros felvásárlási ár részvényenként 4,25 dollárt jelent, ami 26 százalékkal magasabb, mint a társaság keddi részvényárfolyama.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50