National Geographic fotóarchívum – IBM-technológiával

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. november 26. 10:11
2002. november 26-án a www.ngsimages.com internet-címen a National Geographic elindította fotóarchívum szolgáltatását. Az kultúrákat, országokat, állatokat, embereket, földrajzi képződményeket bemutató fényképfelvételek közül több mint tízezret digitalizáltak, tettek elérhetővé és megvásárolhatóvá.
Az állományt évente háromezer új, kereskedelmi célokra felhasználható képpel egészítik ki. Ma a National Geographic papír-alapú képgyűjteményében több mint 10 millió felvétel található. A digitális archívumból a National Geographic megrendelői - kiadóvállalatok, vállalati marketing-osztályok, reklámcégek - a kiválasztott képeket nyomdai minőségben biztonságos internetkapcsolaton keresztül vásárolhatják meg és tölthetik le számítógépeikre. A böngészés és a nem nyomdai minőségű jpg képek megtekintése mindenki számára ingyenes.

A rendszer az IBM on-demand megoldására, szoftverére és hardver-infrastruktúrájára épül, alapját a WebSphere Commerce for Digital Media nevű szoftver képezi, ezen kívül az IBM Content Manager és DB2 adatbázis-kezelő szoftvere segítségével nyílik mód médiaanyagok ezreinek keresésére és elérésére kategóriák és kulcsszavak szerint. Az alkalmazások e-Server pSeries szervereken futnak. Digitális anyagaik archiválására és kezelésére az IBM megoldásait használja a Coca-Cola, a CNN és az Ogilvy & Mather is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50