Chipfejlesztő központot épít a Sony Tajvanban

Tóth Kristóf, 2002. november 26. 21:40
A japán Sony Corp. a digitális kamerával rendelkező mobil eszközök piacának bővülésére számítva új chipfejlesztő központot kíván létesíteni Tajvanban.
A világ legnagyobb szórakoztatóelektronikai cége szerint a digitális kamerával rendelkező mobilkészülékek, például telefonok, zenelejátszók, és PDA-k piaca az elkövetkező években jelentős növekedésen fog átmenni. A társaság ezért egy új fejlesztőközpontot tervez építeni Tajvanban, amelynek feladata a különféle, képrögzítésre alkalmas mobilkészülékek chipjeinek kifejlesztése lesz.

A Sony szerint a System in Module Engineering of Taiwan elnevezésű részleg a Sony Taiwan Ltd. részét fogja képezni, és elsősorban képfeldolgozó-, valamint LSI (Large-Scale Integration - Nagy integráltsági fokú) chipek fejlesztését fogja végezni az olyan mobil eszközökbe, mint a digitális kamerával rendelkező mobiltelefonok, PDA kéziszámítógépek, és notebook PC-k.

A Sony az új központ otthonául azért Tajvant választotta, mert az efféle eszközök döntő többségét ebben az országban gyártják, és a társaság így könnyebben tud majd kapcsolatokat teremteni a helyi hardvergyártókkal, amelyekkel a jövőben együtt kíván majd digitális kamerával ellátott mobilkészülékeket gyártani.

A fejlesztések a Sony azon képszenzor technológiájára fognak alapulni, amely a társaság különféle, képrögzítésre is alkalmas mobil készülékeiben jelenleg is megtalálható. A chipek fejlesztési munkálataiban számos tajvani cég, egyetem, és civil kutatóintézet is részt fog venni, közölte a japán óriáscég képviselője.

Kulcsszavak: +céginfo multimédia Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50