Olcsó notebookokat ígér az Inventec

Tóth Kristóf, 2002. december 5. 10:41
A tajvani notebookgyártó azt állítja, a jövő év második felében olyan laptopokat fog piacra dobni, amelyek a teljes mobilitás biztosítása mellett alig 500 dolláros áron lesznek kaphatóak.
A notebookpiac az elmúlt években a gazdasági visszaesés, illetve az IT ipar mélypontja ellenére is lendületes, szakadatlan növekedést mutatott. Az eladások növekedésével, az alkatrészárak csökkenésével, és a konkurenciaharc kiéleződésével a készülékek ára egyre alacsonyabb lett, és jelenleg már számos modell kapható 1000 dollár alatti áron is.

A tajvani Inventec azonban úgy véli, a jelenlegi árakat is jelentősen alul lehetne múlni egyes költéghatékony megoldások alkalmazásával. Mint Tom Cho, a társaság elnöke elmondta, a csúcsteljesítményű processzorok nélkülözésével lehetővé válik 500 dolláros, teljes értékű notebookok gyártása.

A vezető hangsúlyozta, társasága nem "notebook kinézetű" asztali gépeket kíván gyártani ezen az áron, hanem olyan teljes mobilitást nyújtó készülékeket, amelyek kizárólag mobil gépekbe szánt alkatrészekből épülnek fel, és beépített akkumulátorral is rendelkeznek.

Az Inventec mellett az utóbbi időben számos élvonalbeli PC gyártó is célba vette az olcsó notebookok piacát, mivel az 1000 dollár alatti modellek alacsony profitrátájuk ellenére is jelentős bevételi forrást képeznek nagy eladási darabszámuk miatt. A Dell Computer és IBM cégek egy ideje például 850 dolláros notebookokat is forgalmaznak. Az Apple Computer legolcsóbb mobil Mac számítógépe 999 dollár, a Sony pedig 1199-tól kínálja notebookjait.

A legolcsóbb akkumulátor nélküli "asztali notebookok" 600 dollárba kerülnek.

Kulcsszavak: Inventec notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59