Evangélikus egyház - interneten a hetilap - bioprogram

MTI Sajtóadatbank, 2002. december 6. 08:37
Karácsonytól interneten is olvasható a Magyarországi Evangélikus Egyház hetilapja az Evangélikus Élet, az on-line felület tesztelése jelenleg tart, s a hetilap írásai a www.ezelet.hu címen kereshetők a világhálón.
Hafenscher Károly, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodavezetője, az egyház szóvivője csütörtökön, sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a magyarországi történelmi egyházak hetilapjai közül utolsóként fejlesztették ki az internetes felületet, de az koncepciójában példaértékű lett. Bogdányi Gábor, az egyház internet-munkacsoportjának vezetője ismertette: a munkacsoport 1997 óta működik. Az Evangélikus Élet on-line változatával szeretnék ismertebbé tenni a harmadik legnagyobb keresztény felekezet hetilapjában megjelenő írásokat és az egyház életét. Törekednek arra, hogy a nem rendszeres templomlátogató olvasók körét is bevonják a lap forgatásába.

A csoportvezető szavai szerint az internetes hozzájutás kapcsán gondoltak a határon túl élő evangélikusokra is, és fontosnaktartják, hogy az on-line felület révén szélesedhet az olvasóközönség visszajelzésének lehetősége is.

Bogdányi Gábor ugyancsak kitért arra, hogy az internetes újságra a hírek egy hét késéssel kerülnek majd fel teljes terjedelmükben, ezzel azt szeretnék elérni, hogy a nyomtatott lap előfizetői száma ne csökkenjen jelentősen. Az Evangélikus Élet internetes felületén januártól elérhető lesz a kéthavonta megjelenő, utcai forgalomban is kapható Misszió című evangélikus magazin.

Hafenscher Károly a lappal kapcsolatos újdonságok mellett közölte azt is, hogy az egyház Üllői úti könyvesboltja megújult, s az egyház bioprogramjával kiegészülve egyfajta ökocentrummá vált. Az Ararát nevet viselő biotermék-üzletet és a megújult könyvesboltot csütörtökön szentelte fel Szebik Imre, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke. A szóvivő megjegyezte: nem elég, ha a kereszténység tanít, vagy felkiáltójeleket helyez el arról, miként pusztítják az emberek saját környezetüket, hanem cselekednie is kell.

Az evangélikus egyház a biobolt nyitásával és ökoprogramjának elindításával kíván példát mutatni arra, hogyan lehet kímélni a környezetet a napi élelmiszer-fogyasztásban, öltözködésben, a mindennapi dolgok használatában.

Kendeh K. Péter, a Luther Kiadó igazgatója a bioüzlettel kapcsolatban megjegyezte: csak szigorúan minősített termékeket árusítanak majd, s az üzleti vállalkozás hozamát visszaforgatják az evangélikus egyház programjainak támogatásába. Az üzlet nyitásával szeretnék ösztönözni a magyarországi biotermékgyártást is, s céljuk, hogy a könyvesbolttal egy légtérben működő üzlet a környezetvédők egyik találkozóhelyévé váljon.

Kulcsszavak: vallás website onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55