Vezetékes SMS Microcom készülékekkel

Széll Zoltán, 2002. december 6. 09:21
A Microcom-Fincom Hungary sajtótájékoztatón mutatta be legújabb termékeit. A Fincom International ezekben a napokban vezeti be a magyar piacon is a Microcom PhoneBuddy termékcsaládot, amely a fixvonalas SMS eszközök legújabb generációjához tartozik.
A rendezvényen előadást tartott a Matáv Rt., képviselője Gergátz Ildikó igazgatóhelyettes (Matáv Rt. Termékmenedzsment) is. A fixvonalas SMS szolgáltatást, valamint a vezetékes SMS üzenetküldést és fogadást támogató legújabb Microcom termékeket Vladimir Jelen régióigazgató (Fincom International) és Dobos Dániel country manager (Fincom Magyarország) mutatta be. A klasszikus formájú, ám SMS küldésre alkalmas telefonkészülékek mellett a termékcsalád egyik tagja - a PhoneBuddy Expert - valódi újításnak számít.

A PhoneBuddy Expert amellett, hogy számos eddigi mobiltelefonnál megszokott szolgáltatást biztosít (telefonkönyv, nem fogadott hívások megjelenítése, SMS küldése és fogadása), hosszú szöveges üzenetet (480 karakter) továbbít, egy teljesen új koncepciójú fixvonalas SMS készülék. A Phone Buddy Expert jelenleg az egyetlen olyan, hagyományos telefonkészülékekhez csatlakoztatható, nagy méretű grafikus LCD kijelzővel és írógép billentyűzettel ellátott készülék, amellyel az üzenetek írása lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint telefonbillentyűzettel. Ezzel az eszközzel azok a konzervatívabb felhasználók is "SMS képessé" válhatnak, akiket a mobilkommunikáció szele még nem érintett meg, ugyanakkor olyan területeken is komoly piaci lehetőségei vannak, mint például az "SMS Home Banking". A készülék szöveges üzeneteket a nemzetközi távközlésben elfogadott ETSI szabvány alapján továbbítja, így a Matáv hálózatához is tökéletesen illeszkedik.

A PhoneBuddy Expert fejlesztésekor az elsődleges szempont az eszköz lehető legegyszerűbb kezelhetősége volt, hogy bárki akár otthonából is csatlakozhasson az SMS-világhoz.

Az idén tízéves Fincom Group tagjaként, az 1999-ben 26 millió cseh korona jegyzett tőkével létrejött Cseh Köztársaságbeli székhelyű Fincom International Közép-Kelet-Európa piacvezető adatkommunikációs eszköz gyártója és forgalmazója. A cégcsoport, amelynek 2001-es árbevétele meghaladta a 10 millió dollárt, leányvállalata révén jelentős piaci részesedést szerzett Lengyelországban, Szlovákiában, és további sikereket remél a belorusz, görög és magyar piacon. A Fincom International a közép-kelet-európai piacon kizárólagos gyártója és forgalmazója a jól ismert és keresett Microcom termékeknek, ugyanakkor meghatározó szerepet játszik a legújabb kommunikációs technológiai fejlesztések, mint a fixvonalas SMS és MMS szolgáltatások piacra vitelében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14