Az első nemzetközi hívás 3G EDGE készülékekkel

Kollár Csaba, 2002. december 7. 16:49
A vezető vezeték nélküli szolgáltatók és az e területen dolgozó más vállalatok a 3GSM Americas konferencián bejelentették, hogy sikeres 3G EDGE nemzetközi hívást hajtottak végre.
Több mint hatvan vendég vett részt a rendezvényen, amelyiken bemutatkoztak a vezető GSM és TDMA szolgáltatók Argentínából, Brazíliából, Chiléből, Kolumbiából és az USA-ból. A tanácskozás résztvevői megvitatták a legújabb terveket és fejlesztési irányokat, a stratégiát, valamint a harmadik generációs hálózatok költséghatékony marketinges feladatait is. Ezek mellett azonban a rendezvény legfontosabb eseménye az volt, hogy EDGE készülékek használatával megvalósult az első nemzetközi hívás.

A 3G Americas elnökhelyettese, Chris Pearson megerősítette, hogy az amerikai EDGE fejlesztések gyors ütemben haladnak: "a fontosabb szolgáltatók, melyek összesen több mint 80 millió amerikait szolgának ki, sikeres EDGE kísérletet hajtottak végre a nemzetközi hívás keretében. Ez előrevetíti a térségben az EDGE gyors elterjedését már 2003-tól kezdődően. Az EDGE az amerikaiaknak a 3G adatsebességgel együtt megannyi innovatív szolgáltatást és alkalmazást is jelent, egyben a legmodernebb technológiát."

Az értékesítéssel foglalkozó vállalatok képviseletében Alan Hadden a GSA elnöke a következőket hangsúlyozta ki: "már majdnem a teljes GSM infrastruktúra képes arra, hogy EDGE-alapú szolgáltatásokat lehessen rajta futtatni, hiszen a frissítés gyorsan és viszonylag költséghatékonyan oldható meg."

Kulcsszavak: EDGE UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36