A Vodafone bemutatta új mobilszolgáltatását

Kollár Csaba, 2002. december 7. 16:53
A Vodafone is azon vállalatok sorába lépett, melyek a régóta várt elvárásoknak megfelelően elindították a harmadik generációs kereskedelmi mobilszolgáltatást.
Elemzők rámutatnak arra, hogy a telekommunikációs vállalatok nagy kockázatot vállalnak azzal, hogy hatalmas összeget (mintegy 60 milliárd Ł-t) fordítanak a 3G licencek megvásárlására világszerte, és Japán lesz vélhetőleg az új keresletek tesztelésének országa.

A japán szolgáltatók, az NTT DoCoMo és a KDDI már elindították a szigetországban a 3G szolgáltatásokat, ugyanakkor a szóvivők arról számolnak be, hogy a fogyasztóknak még nem igazán jött meg az étvágya az új szolgáltatásokra.

A kezdeti bevezetés elsősorban a japán multinacionális vállalatokat célozza meg, és a Vodafone Global Standard nevet viseli. E mögött megtalálhatjuk a hanghívásokat, az e-mail küldést világszerte, valamint azt a lehetőséget, hogy a felhasználók a helyi telefonszámokat használják világszerte.

A vállalat előrejelzése szerint 2003 januárjának a végére mintegy 63 országban jelenhet meg az új szolgáltatás, amely iránt mintegy egymillió ember érdeklődik majd; vesz Nokia, NEC, vagy Sanyo készüléket.

A telefonok kompatibilisek lesznek az európai GSM szabvánnyal.

Kulcsszavak: Vodafone mobilszolg UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50