HP: újabb elkötelezettség az oktatás támogatása mellett

Kovács Attila, 2002. december 11. 14:46
A Hewlett-Packard Magyarország december 11-én a Műegyetemen átadta az idei, azaz a 2002-2003. tanévre szóló Professzori Kutatási és Diák Ösztöndíjakat. A majdnem 4 millió forintos ösztöndíjakat négyen kapták meg: három Villamosmérnöki és Informatikai kari diák és egy oktató.
Az ösztöndíj kiírásának legfőbb célja a hazai oktatók elismerése, ennek révén tevékenységük, szakértelmük Magyarországon tartása, munkájuk feltételeinek a javítása, illetve a legtehetségesebb diákok ösztönzése volt.

Az ünnepi alkalommal hirdették ki a HP és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány kilencedszer megrendezett középiskolai tanulmányi versenyének az eredményét is. A versenyző középiskolás csapatok egy szimulációs rendszer (Management Economic Simulatiton Exercise - MESE) segítségével saját, fiktív termelő vállalkozásuk sikereivel, problémáival szembesülve tehették próbára tudásukat. Az öt legeredményesebb csapatot díjazták a HP egy-egy multifunkciós készülékével, illetve nyomtatójával. A versenyt a Munkácsy Mihály Gimnázium és Szakközépiskola egyik csapata nyerte meg.

Kulcsszavak: oktatás HPQ-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36