A Network Associates a Sniffer Wireless megoldással védi a vezeték nélküli hálózatokat

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2002. december 15. 08:55
A Network Associates bemutatta a Sniffer Wireless új biztonsági és menedzsmentmegoldást a nagy sebességű, vezeték nélküli helyi hálózatok (WLAN) optimalizálására és biztosítására. Az új Sniffer Wireless megoldással a 802.11a alapú nagy sebességű vezeték nélküli hálózatot üzemeltető felhasználók bárhol és bármikor hatékonyan biztosíthatják és menedzselhetik vezeték nélküli hálózataik elérhetőségét és teljesítményét.
"A Sniffer Wireless megoldás bármilyen iparágban és bármekkora cégméret esetében segít fenntartani a vezeték nélküli hálózatok biztonságát és magas teljesítményét, legyen szó akár 802.11a, akár 802.11b alapú hálózatról" - mondja Tony Fortunato, a The Technology Firm vezető hálózati specialistája

A Sniffer Wireless a következő menedzsment- és biztonsági funkciókat kínálja a 802.11a alapú vezeték nélküli infrastruktúrát üzemeltető ügyfeleinek:

A valós idejű biztonsági kockázat megfigyelésével a Sniffer Wireless szakértői szintű védelmet kínál az illetéktelen behatolók ellen bármilyen típusú vezeték nélküli és mobileszköz esetében. Felderíti a jogtalan felhasználókat és az illetéktelen csatlakozási pontokat, és véd a potenciális biztonsági rések, kockázatok ellen. A hálózati problémák gyors azonosításának érdekében a Sniffer Wireless automatikus csatornaváltást és/vagy könnyű csatorna kiválasztást tesz lehetővé, átfogó képet nyújt a teljes hozzáférhetőségről, a beállításokról és az éppen használatban lévő rádiófrekvenciák jóváhagyásáról. A vezeték nélküli kapcsolati mátrix diagram alapján az operátorok könnyedén kiszűrhetik a helytelen roamingkonfigurációkat és a túlterhelt kapcsolódási pontokat. A Sniffer Wireless valós idejű és utólagos WEP dekódolást is kínál a felsőbb hálózati szintek karbantartásához. A valós idejű Wireless LAN Expert analízis a hálózati problémákat már keletkezésük pillanatában észleli és jelzi, gyorsítja a megoldást. A hálózat üzemeltetési költségeit csökkentik az értékes statisztikák és kimutatások, amelyek segítségével a rendszergazda hatékonyan tervezeti, menedzselheti és beállíthatja a WLAN teljesítményét. A 802.11a specifikus kapcsolati mátrix diagramok és host táblák segítségével az operátor teljes képet kap az összes vezeték nélküli eszközről, a jel erősségéről és a terhelés mértékéről, ami jelentősen megkönnyíti a WLAN környezet tervezését és telepítését.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36