Újabb 3G fejlesztések Oroszországban

Kollár Csaba, 2003. január 3. 23:42
A Delta Telecom, mely Oroszország északnyugati részének meghatározó mobilszolgáltatója, bejelentette, hogy a Lucent Technologies berendezéseinek, szoftvereinek és szolgáltatásainak a felhasználásával elindítja a 3G CDMA2000 1X hálózatot a 450 MHz-es frekvenciatartományban.
Ez az új hálózat - mely a SKYLINK nevet viseli - lesz az első olyan nagysebességű mobilhálózat Oroszországban, amelyik eléri a 153 kbps sebességet a nagyon jó minőségű hangszolgáltatásokkal.

A Lucent Technologies megoldására épülő hálózati technológia lehetőséget ad arra, hogy a mobiltelefon laptophoz, vagy PDA-hoz kapcsolódjon, így az üzleti felhasználók a tűzfallal védett vállalati adatokhoz (e-mail-ek, belső adatbázisok, belső hálózatok) is hozzáférhetnek.

Victor Ustyuzhanin a Delta Telecom ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy "ma, az új new CDMA2000 1X SKYLINK hálózat bemutatásával elindítottunk egy új korszakot az oroszországi mobilkommunikációban, és egyben egy újfajta életet teremtettünk. A nagysebességű adatszolgáltatások lehetővé teszik, hogy a felhasználók a legkorszerűbb technológia felhasználásával kommunikáljanak egymással, illetve szerezzék meg gyorsan és biztonságosan az őket érdeklő adatokat."

Kulcsszavak: UMTS Lucent

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36