Számítógépes programíró pályázat – eredményhirdetés

MTI Sajtóadatbank, 2003. január 28. 07:59
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat honlapjáról ingyenesen letölthető az a 30 játék- vagy oktató számítógépes program, amely a szervezet pályázatán eredményesen szerepelt; a díjakat Kuncze Gábor adta át hétfőn Budapesten a nyerteseknek.
Az SZDSZ-es politikus, aki egyben a szolgálat alelnöke elmondta: a szervezet egy évvel ezelőtt hirdette meg pályázatát a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztosságának támogatásával.

Hozzátette: a kormányváltás után az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a program támogatását átvette, hiszen Kuncze Gábor szavai szerint "vannak olyan ügyek, amelyek a politika felett állnak, olyan ügyek, melyeket bárki szívesen támogat".

A szolgálat alelnöke a pályázatot sikeresnek értékelte, amely érdemes arra, hogy folytatódjék.

A gyermekmentő szolgálat pályázati ismertetőjéből kiderül: a szervezet célja az volt, hogy olyan új elemekkel gazdagítsa napjaink számítógépes kultúráját, amelyek szórakoztatva és erőszakmentesen tanítják, nevelik a fiatalokat.

Elsődleges szempont a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek felkarolása, lehetőségeinek kiszélesítése volt, hogy az informatika mindenki számára elérhetővé váljon.

Pályázni agresszív elemeket nélkülöző játékprogramokkal, tanítást segítő programokkal, valamint fogyatékkal élők fejlesztését, integrálódását segítő számítógépes programmal lehetett.

A három kategóriában összesen 138 pályamű született, melyek közül 30-at díjazott a szolgálat összesen több mint 23 millió forint értékben, egy pedagógusból, gyógypedagógusból, számítógépes szakemberből és pszichológusból álló szakértői zsűri bevonásával.

Kulcsszavak: pályázat oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50