Icon-szeminárium a kormányzati IT-biztonságról

Kovács Attila, 2003. február 5. 08:28
"Aktuális feladatok a kormányzati IT-biztonság terén" címmel tartja február 5-én Budapesten első idei szakmai szemináriumát az Icon Számítástechnikai Rt.
A majdnem száz regisztrált résztvevő a témával kapcsolatos öt előadást hallgat meg és egy konzultációs eszközbemutatón tájékozódik. Elsőként az ÁSZ képviselője "Mit vizsgál az Állami Számvevőszék az IT-biztonság terén?" címmel az ÁSZ-ellenőrzések jogszabályi és módszertani hátterét, az IT-biztonság kapcsán vizsgált kérdéseket járja körül, kitér az ÁSZ-auditok során szerzett gyakorlati tapasztalatokra.

A biztonsági felülvizsgálatra való sikeres felkészülésről szóló következő előadásban az Icon szakemberei mutatják be az informatikai jellegű veszélyeket és kockázatokat, valamint csökkentésük lehetőségét, hatásos intézkedések és eljárások bevezetésével. Megvilágítják a különbséget a látszatintézkedések, a rövid távú "tűzoltó" tevékenység és a hosszú távon is hatásos stratégia között.

Ezt követően "Valóság Show: hogyan dolgozik egy igazi hacker?" címmel az Icon megbízott hackerei gyakorlati példán is illusztrálják az etikus hackelés folyamatát, hatékonyságát. A következő előadás a Magyar Igazolvány projektről, az első, éles üzemben működő PKI alapú biztonsági rendszerrel ellátott, hitelesítésszolgáltatót is tartalmazó kormányzati rendszerről, annak előkészítéséről, kivitelezéséről és működésének tapasztalatairól szól. "Bízzuk a védelmet a hadseregre!" hangzatos címet viseli az Icon IT-biztonsági távfelügyeleti szolgáltatását bemutató előadás.

A szakmai nap befejezéseként másfél órás konzultációs kerekasztalon az IT-biztonság konkrét eszközeit (pl. Icon Hydra stb.) testközelből ismerhetik meg a résztvevők.

Kulcsszavak: Icon security szeminárium

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50