Kiválóan teljesít a Dell Computer

Tóth Kristóf, 2003. február 16. 11:32
A világ vezető számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer bejelentette, hogy az elmúlt negyedévben világszerte kiváló eladási mutatókat regisztrálhatott, melynek eredményeképp a cég bevétele és nyeresége egyaránt kedvezően alakult.
A január 31-én véget ért üzleti negyedévben a Dell Computer nettó nyeresége meghaladta a 603 millió dollárt, ami részvényenként mintegy 0,23 dollár nyereséget jelent. Összehasonlításképp: a gyártó a tavalyi év hasonló időszakában csak 456 millió dolláros nettó nyereséget regisztrálhatott. A Dell Computer negyedik negyedéves forgalma egyébként 9,74 milliárd dollár volt, ami komoly előrelépést jelent az egy évvel korábban regisztrált mintegy 8,06 milliárd dolláros forgalmi adathoz képest.

Kevin Rollins, a Dell Computer elnöke a mostani bejelentés kapcsán elmondta, hogy bár az informatikai szegmensben továbbra is komoly nehézségeket okoz a gazdasági lassulás, a Dell Computer ennek ellenére mind nyereségét, mind bevételét növelni tudta az elmúlt hónapokban. Rollins szerint minden feltétel adva van ahhoz, hogy a Dell Computer az előttünk álló hónapokban is hasonlóan jól teljesítsen. Mi sem hiszünk abban, hogy a gazdasági körülmények rövid időn belül jelentősen javulnának, azonban véleményünk szerint ennek ellenére is el lehet érni kiváló eredményeket - nyilatkozta Rollins.

A Dell Computer nemcsak a legutóbbi negyedévben, hanem az egész elmúlt évben kiválóan teljesített, amit jól szemléltet, hogy míg a cég éves bevétele 2001-ben még csak 31,2 milliárd dollár volt, addig 2002-ben már nem kevesebb mint 35,4 milliárd dolláros bevételt regisztrálhattak a cég gazdasági szakemberei. A Dell Computer ehhez hasonló mértékben volt képes javítani nyereségi adatain, ugyanis a 2001-ben regisztrált 1,78 milliárd dolláros nyereséget a cég 2002-ben mintegy 2,12 milliárd dollárra volt képes feltornázni.

A Dell Computer az elmúlt üzleti negyedévben nem kevesebb mint 87 százalékkal több bevételre tett szert a külső adattároló rendszerek piacán, mint egy évvel korábban. Ugyancsak említésre méltó, hogy a legutóbbi negyedévben mintegy 28 százalékkal több PowerEdge szerver, 33 százalékkal több Inspiron és Latitude notebook, valamint 24 százalékkal több Dimension és OptiPlex asztali számítógép került forgalomba, mint az előző év hasonló időszakában.

Kulcsszavak: Dell +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50