Szókincsfejlesztő CD - 888 szóval

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. március 16. 08:43
Az Interword kft kiadott egy angol nyelvi oktató cd-t, egy szókincsfejlesztő szoftvert. A CD egyedülállóságát az jelenti, hogy a programba épített szavakat egy következetes, ugyanakkor játékos módszerrel oktatja (HENRIKSON).
A SZÓKINCS nevet viselő CD az angol alapfokú szókincset oktatja. A fejlesztők célja, hogy módszerük rövid időn belül minden kiemelt nyelv alap közép és felső szintjén elérhető legyen. További terveik közt szerepel szakmai szókincsen alapuló cd kiadása is / vendéglátás, idegenforgalom, jogi, üzleti/.

A fejlesztés fő jellemzője, hogy a programba épített szókészletet a következetes, ugyanakkor játékos Henrikson-féle tanulási módszerrel oktatja, aminek eredményeképp a tanuló folyamatosan és meghatározott mennyiségben ismerkedik meg a szavakkal, majd sajátítja el azokat. A visszacsatolás a tanulás folyamatának állandó kísérője, így a program szókészlete rendkívül stabilan, helyes írásmóddal és megbízhatóan épül be a tanuló szókincsébe.

A tanuló az adott szókészletet fokozatosan sajátítja el: naponta 10 új szóval ismerkedik meg, melyeket a program aztán szavanként ellenőriz, véletlenszerűen magyarul és angolul. A tanuló az új szavak mellett naponta számot ad az előzőleg már helyesen elsajátított szavakból, vagyis a program az előző napokban helyesen megválaszolt szavakat újra és újra ellenőrzi - tartva a véletlenszerű magyar, illetve angol ellenőrzést. Amennyiben egy adott szó egymást követő hat napon helyesen kerül bevitelre, akkor a szó az úgynevezett "Elsajátított szavak" kategóriába kerül, ám ez nem jelenti a szótól való végső elszakadást: a program az e kategóriába tartozó szavak közül is 10-et naponta újraellenőriz. A cél, hogy a szókészlet minden egyes eleme az "Elsajátított szavak" közé kerüljön.

Kulcsszavak: oktatás CD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36