Protocom FreeStyle Plus

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán, 2003. március 19. 09:42
A Protocom új noteszgépet mutatott be a magyar piacon, az internetre specializált Bluetooth támogatással rendelkező FreeStyle Plus személyében. A legújabb hordozható masina a legszélesebb felhasználói körnek készült FreeStyle továbbfejlesztett változata, igazi netes gép.
Extraként található új mobil gépben az opcionálisan beépíthető belső Bluetooth és a Wireless LAN modul. A korszerű kommunikáció eszközeivel felszerelt notebook további különlegessége a LCD képernyőjének kávájába rejtett miniatűr kamera, amely alkalmas képek és videofelvételek rögzítésére és/vagy webes videokapcsolat létesítésére (a 15"-os változatban). Az e-mail és a telefon nem adja meg a személyes találkozás élményét, ennek visszaadására törekednek a telefongyártók az mms technológia bevezetésével, és a notebookgyártók, köztük a magyar Portocom is, a webkamerás notebookok elterjesztésével.

A héten bemutatott FreeStyle Plus mondhatni hagyományos notebook különleges felhasználói extrákkal. Az Intel Pentium 4 desktop processzorok támogatása révén teljesítménye széles tartományban konfigurálható, és ennek költsége kisebb, mint mobilprocesszorok esetében. A notebookba építhető memória 256 MB-tól akár 1024 MB-ig bővíthető. A memória megnövekedett órajele (333 MHz-es DDR RAM) gyorsabb működést tesz lehetővé. A FreeStyle Plus DVD-ROM-mal vagy CD írásra és olvasásra, valamint DVD olvasásra képes combo meghajtóval rendelhető. Érdekesség még, hogy a notebookban helyet kapott a rég kiveszettnek hitt, és sok felhasználó által hiányolt soros port, amellyel egyes hagyományos eszközök pl. orvosi műszerek notebookhoz való illesztése ismét lehetővé vált, nem kell lemondanunk továbbá a floppy meghajtóról sem. Kétféle képernyőmérettel, és ennek megfelelően kétféle kiépítésben kerül a boltokba a notebook. A 14"-os olcsóbb változat alapkiépítésben P4 Cel. 1700 processzorral, 256 MB DDR memóriával, floppy és DVD meghajtóval, 20-60 GB-ig bővíthető háttértárral, soros és párhuzamos porttal rendelkezik. A 15"-os változat hasonló alapkiépítésben kapható, de extraként LCD képernyőjének kávájába rejtett miniatűr kamerát tartalmaz, amely alkalmas képek és videofelvételek rögzítésére és/vagy webes videokapcsolat létesítésére.

Mindkét változat meglepően kedvező 249000 Ft + Áfa, és 289000 Ft + Áfa áron 1-3 éves választható garanciaidővel elérhető.

Kulcsszavak: notebook Portocom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55