A Microsoft hibamentes programozást tanít

Tóth Kristóf, 2003. március 23. 08:21
A szoftveróriás megerősítette kapcsolatát a Leeds-i Egyetemmel, ahol a társaság a hibamentes programok fejlesztésére fog hallgatókat oktatni.
A Microsoft bejelentésére azután került sor, hogy a Windows operációs rendszerben a héten újabb súlyos biztonsági résekre derült fény, amelyet követően egyes szakértők ismét kritizálni kezdték a társaság lépéseit a szoftverek biztonságosabbá tételének érdekében.

A redmondi (Washington) központú szoftvercég tavaly januárban jelentette be a "Megbízható Számítástechnika" elnevezésű kezdeményezést, amelynek keretében a társaság továbbképezte fejlesztőit, illetve elsődleges céljául tűzte ki a szoftverekben található biztonsági rések kiszűrését és megszüntetését.

A mostani kezdeményezés szerint a társaság a Leeds-i Egyetem tanárainak, előadóinak fog továbbképzést nyújtani a megbízható szoftverek készítése, illetve a szoftverek hibáinak kiszűrése terén. Az egyetemen jövő januártól olyan szakirányok indulnak, amelyekben a hallgatók ezeket a technikákat is megismerhetik.

"Fontos, hogy a szoftverek biztonsági hibáinak kiszűrésére már az oktatás során felkészítsék a fejlesztőket" - mondta Stuart Okin, a Microsoft brit részlegének biztonsági kérdésekkel foglalkozó igazgatója. "Ezidáig nem léteztek olyan speciális kurzusok, amelyekben a biztonságos szoftverek készítését tanították volna."

A Microsoft a program keretében olyan know-howt, vagyis tudásanyagot biztosít a Leeds-i Egyetemnek, amelyet az más oktatási intézményeknek is tovább adhat. A társaság emellett több területen is támogatja, segíti az egyetemet, illetve annak hallgatóit.

Kulcsszavak: oktatás security Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50