Alcatel: 3G-fejlesztések Ausztriában

Kollár Csaba, 2003. április 3. 20:24
Az Alcatel és osztrák partnere, a tele.ring vezetékes és mobilhálózati szolgáltató megállapodtak abban, hogy az országban komoly 3G/UMTS hálózati fejlesztéseket hajtanak végre.
A hálózatok bevezetése idén májusban kezdődik el. Az első szakaszban, elsősorban Bécsben, Grazban és Linzben találkozhatnak a fogyasztók a szélessávú internettel. Azért esett a két vállalat választása a nevezett városokra, mert a felmérések szerint Ausztriában itt van a legnagyobb érdeklődés a fogyasztókban az új szolgáltatások iránt, illetve a magas népsűrűség miatt az egy főre jutó fejlesztési költségek alacsonyabbak, mint a gyérebben lakott térségekben.

A megállapodás szerint az Alcatel a teljes UMTS-eszközöket és a hálózati konfigurációt biztosítja, a tele.ring GSM/GPRS hálózatával együtt, köszönhetően az általa használt Evolium többszabványos bázisállomásoknak.

Az Alcatel Evolium 3G/UMTS megoldásának nagy előnye az UTRAN rádiórendszer, beleértve az UMTS bázisállomásokat, az RNC-ket (rádiós hálózati vezérlők), az adatcsomag-feldolgozó hálózati rendszereket, valamint a különböző sugárzókat.

Hubertus Hofkirchner, a tele.ring elnökhelyettese a megállapodással kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy "már régóta kapcsolatban vagyunk az Alcatellel. Együttműködésünk eredménye a magas minőségi elvárásoknak is megfelelő hálózatok kiépítése, melyekkel a GSM/GPRS rendszereket használó előfizetők is maximálisan elégedettek. Az Alcatelt eddigi sikereire alapozva bíztuk meg a 3G/UMTS hálózat megvalósításával. Megítélésünk szerint fogyasztóink elvárásai találkozni fognak az Alcatel által megvalósított hálózat technikai lehetőségeivel."

Kulcsszavak: +fohir Alcatel UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50