Motorola: tények és újdonságok

Kollár Csaba, 2003. április 5. 19:18
A Motorola fennállásának 75., első kereskedelmi forgalomba kerülő mobiltelefonjának 20. évfordulóján, sajtótájékoztatón foglalta össze elmúlt évi sikereit és mutatta be 2003-as újdonságait. Az alábbiakban a vállalat fontosabb gondolatait idézzük.
Jövőbe mutató mobiltelefonok

Az idei év mobiltelefon-újdonságai a vállalat sikeres, 2002-es portfoliójára épülnek, amelyek között megtalálhatjuk az első 3G telefont, az A830-at. Ebben az évben mutatkozik be a Motorola A760, a világ legelső Java és Linux kompatibilis mobiltelefonja. Az A760 az ideális mobiltelefon mellett egy kéziszámítógép szolgáltatásait nyújtja. A Motorola a mobiltelefonok alsó kategóriájában is kiváló felszereltségű készülékeket kínál, a már jelenleg is kapható C333 és C336 utódaként megjelenő C350-es mobiltelefon színes képernyős, az E390-es ezenkívül beépített kamerával is rendelkezik. A középkategóriás T720 család frissített szoftverrel jelentkezik, a csúcskategória zászlóshajója a várhatóan az év végén boltokba kerülő V600-as modell lesz.

A Motorola alkalmazásfejlesztői sem tétlenkedtek az elmúlt időszakban: számos új irodai, játék- és szórakoztató alkalmazásról adtak hírt a cég képviselői, amelyek mind a mobiltelefonok tartalmi részét hivatottak növelni.

Egyedülálló magyar fejlesztés a Motorobot, egy olyan intelligens irányítórendszer, amelynek segítségével mobiltelefonon keresztül távolról kapcsolhatók be és ki a legkülönbözőbb műszaki berendezések. Egy adott épület bármely részén elhelyezhető kisméretű Motorobot összekapcsolható a garázsajtóval, a távfelügyeleti rendszerrel, riasztóval, világítással, fűtéssel, a klímával és az öntözővel, amelyek a mobiltelefonon keresztül egyetlen hívással vagy SMS üzenettel hozhatók működésbe.

TETRA újdonságok

A Motorola számos új TETRA (TErrestrial Trunked RAdio) fejlesztésről is hírt adott: ezek között megtalálhatók: Bluetooth alkalmazások integrálása, automatikus gépjármű-lokalizáló szoftverek integrációja Tetra hálózatokba, analóg és digitális rendszerek összehangolása. A Motorola egy könnyített diszpécser rendszert is kifejlesztett, amely a készenléti szervek járműveiben alkalmazott, számítógép-vezérelt rendszer leegyszerűsített változata.

Szélessávú megoldások

Az eMarketer piackutató felmérése szerint a szélessávú eléréssel rendelkező háztartások száma Európában várhatóan 43%-kal, a 2003-as 18 millióról 26 millióra növekszik 2004-ben. A Motorola legújabb, díjnyertes “behálózott ház" koncepciója olyan hétköznapi megoldásokat kínál, mint az iparág egyik első és valóban integrált drótnélküli otthoni gateway-jét, valamint egy igazi innovációnak számító vezeték nélküli, digitális audiovevőt, amellyel a felhasználók kábelek nélkül küldhetnek MP3-as és internet audioanyagokat számítógépükről HiFi berendezésükre.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50