Kicsik kupadöntője a Junior.hu-n

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán, 2003. április 6. 18:31
Ahogy Magyarországon terjed az internet, már a kisebbek is saját fórummal rendelkeznek, a döntőjéhez érkezett felső tagozatosok országos focibajnokságának eredményeit április 13-tól a 11-14 évesek a nekik szánt weboldalon követhetik nyomon.
A kicsiknek átfogó portálszolgáltatást nyújtó Junior Magazin szervezésében február 22. és április 13. között több fordulóban került megrendezésre a Pepsi Sulifocikupa országos teremlabdarúgó-bajnokság, melyre több mint 1000 iskolai csapat jelentkezett, közülük 985 csapat vett részt a bajnokság 27 különböző helyszínén megrendezett elő-, illetve középdöntőkben. A mindent eldöntő mérkőzésekre 2003. április 13-án a BM Sporttelepen (1097 Budapest, Vágóhíd u. 9-11.) kerül sor reggel 10 órától, ahol a területi elődöntőn továbbjutott csapatok ligánként mérik össze tudásukat.

A kupa célja az volt, hogy a 11-14 éves általános iskolai focicsapatok lehetőséget kapjanak arra, hogy szervezett formában, örömfoci jelleggel mérjék össze tudásukat, a bajnokságban ily módon az ország minden részéből több mint tízezer kisiskolás vehetett részt. A városi selejtezőkre az ország 22 vidéki városában (Balassagyarmat, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Esztergom, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg) és Budapesten 5 focikupa "minivárosban" (összevont kerületek) került sor.

A több hónapos bajnokságsorozat tehát így érkezik el az április 13-án megrendezésre kerülő döntőjéhez, ahol kiderül, melyik lesz az a három ligagyőzes csapat, amelyik megkapja a "Pepsi Sulifocikupa 2003" nevesített serlegét és a nyereményutat a Real Madrid egyik bajnoki mérkőzésére Spanyolországba. További nyeremények is várnak a diákokra, a benevezett csapatok közül kisorsolnak egy szerencsés csapatot, amelyik a ligagyőztessel együtt szintén elutazhat a Real Madrid-meccsre. Ezen felül a különdíjat kap a legfantáziadúsabb csapatnév is.

A döntők - így az egész napos programsorozat is - délelőtt 10 órakor kezdődnek. A meccsek "félideiben" a gyerekek NB I-es focisztárokkal találkozhatnak, sőt egy rögtönzött focizáson vehetnek részt a pálya nagyjaival. 15.30-16.15 között már a döntőbe jutott csapatok mérkőznek meg a kupáért és a főnyereményért. A mérkőzéseket Urbányi István, az egyik országos kereskedelmi tévécsatorna sportriportere közvetíti és kommentálja, eredményéről április 13-tól a www.junior.hu weboldalon tájékozódhat minden érdeklődő.

Kulcsszavak: oktatás sport

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50