Vezeték nélküli internet-hozzáférés a Heathrow repülőtéren

Kollár Csaba, 2003. április 8. 20:04
Az Intel a Heathrow repülőtéren elindította a Wi-Fi szolgáltatást, aminek a segítségével az utasok vezeték nélküli környezetben érhetik el az internetet, illetve nézhetik meg e-mail-jeiket, miközben a csatlakozásra várnak.
A Heathrow-i 1-es Terminált szerelték fel a vezeték nélküli LAN-nal, így a felhasználók a nagysebességű internethez egy bizonyos díj ellenében csatlakozhatnak. Szakértők rámutatnak arra, hogy hasonló rendszer működik a Gatwick-i és a Stansted-i repülőtereken. Az internetes hozzáférést a BT Openzone biztosítja. A díjszabás a következő: 6 GBP egy óra internetezés, de lehetőség van arra, is hogy valaki a havi hozzáférését fizessen 85 GBP-t.

Az Intel bátorítja az utasokat, hogy vásároljanak több laptopot, amivel többek között a Heathrow-i repülőtéren útjára indított Wi-Fi szolgáltatást is kipróbálhatják. Az Intellel foglalkozó stratégiai elemzők szerint a most útjára indított szolgáltatás része annak a hosszú távú elképzelésnek, hogy a vállalat olyan chipeket fejleszt ki, amelyek vezeték nélküli kapcsolatot biztosítanak hordozható eszközökhöz. Az Intel elképzelése szerint 2003 végére mintegy 2000 kapcsolódási helyet szeretne beüzemelni.

Kulcsszavak: repülés Wi-Fi Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50