Ingyenes HP-útmutató a digitális képalkotáshoz

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2003. április 10. 19:40
A HP a digitális képkezelés teljes rendszerét (a fényképezéstől a multimédiás diavetítésig) érintő információs CD-ROM-ot készített. Az "Útmutató a digitális képalkotáshoz" többek között magyar nyelven is használható.
A lemez az összes új, digitális képalkotással kapcsolatos HP termék dobozában megtalálható, de bárki más is ingyenesen hozzájuthat, ha a HP vevőszolgálatától megrendeli. (06-1) 382-1111)

A multimédiás lemez olyan felhasználóknak készült, akik szeretnének minél többet megtudni a digitális fényképezésről és a digitális képekkel végezhető műveletekről. A CD-n megjelenő rövid bevezető film megtekintése után eldönthetjük, hogy tanulni, szórakozni vagy a mellékelt programokat telepíteni szeretnénk. Természetesen a leginkább kidolgozott rész a tanulással kapcsolatos, itt az egyszerű feladatokon (portréfotózás, alapvető tudnivalók) kívül különféle szituációkkal kapcsolatos tippekkel is találkozhatunk. Így a különféle időjárási körülmények közötti fotózáson kívül a képek e-mailbe küldésével vagy az albumok elkészítésével kapcsolatos tanácsokat olvashatunk. A program segítségével többek között naptárat, meghívót vagy fényképes pólókat is készíthetünk. Az összes feladat esetében egy kapcsolódó rövid történet megtekintése után az instrukciókat a haladó felhasználók vázlatosan, a kevésbé járatosak pedig lépésről lépésre olvashatják. A képalkotással még csak ismerekedő felhasználók a különféle eszközök vásárlásával kapcsolatos tudnivalókat szintén megtalálják. A rövid ismertetők megmagyarázzák a különféle technikai kifejezések jelentéseit, és tanácsokat adnak arra nézve, hogy mire érdemes figyelni egy új eszköz vásárlása során.

Egy képalkotásról szóló CD elképzelhetetlen különleges fényképek nélkül, a különböző feladatokat a lemezen található HP Invision fotópályázat nyertes képeivel, a HP Forma-1-es csapatának, a Williams BMW-nek a felvételeivel vagy gyönyörű természetfotókkal is elvégezhetjük.

A lemezen található különféle sablonok mellett helyet kapott a HP Emléklemez Készítő programja is, amely segítségével akár az asztali DVD lejátszóval is kompatibilis, TV képernyőn is megjeleníthető zenés, interaktív diavetítést készíthetünk. Bár az emléklemez készítő használata igazán egyszerű, természetesen vele kapcsolatban is találhatunk útmutatókat a CD ROM-on.

Végül pedig, ha elfáradtunk a különféle kreatív feladatok végrehajtásában, a szórakozás menüpont alatt vicces, fényképezéssel kapcsolatos játékokat találunk, amelyek egyikével például az erdő állatait próbálhatjuk meg lencsevégre kapni. A sikeres felvételeket a "modellek" különféle grimaszokkal értékelik, de jobban tesszük, ha előbb- utóbb az igazi természetet keressük fel. Ha másért nem is, hogy legyen mit elhelyezni az ajándékba készítendő naptárunk oldalaira…

Kulcsszavak: multimédia HPQ-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59