A Siemens légi biztonsági 3G-s fejlesztése

Kollár Csaba, 2003. május 9. 13:06
[smallimage 1 left] A német Siemens bejelentette, hogy elkezdte tesztjeit egy teljesen új 3G-s technológiának.
A vállalat a következő generációs mobiltelefon szolgáltatásokat a repülőtereken, illetve a légi közlekedés támogatása érdekében teszteli, és bízik benne, hogy az új technológia használata az eddiginél biztonságosabb lesz, és e mellett javíthatja a légi közlekedés menedzsmentjét is.

A BBC News riportja szerint a Siemens az új technológia tesztelésekor nem csak földi körülmények között vizsgálja a rendszert; egy repülőgép fedélzetéről a pilóták élő videoképeket küldenek a légiirányítás számára. Ezzel egy időben - számol be a riport - az egyik utas 3G segítségével kapcsolódik az internetre. A gyártó és a kutatók egyaránt azt remélik, hogy a tesztek megerősítik azon elképzelésüket, hogy a 3G technológia nem csak a szórakozásban, hanem a közlekedés, jelen esetben a légi közlekedés biztonságosabbá tételéhez is hozzájárulhat.

Repülésügyi szakértők a Siemens mostani kutatásaival kapcsolatban megjegyzik, hogy a repülőgépekre szerelt webkamerák és az alkalmazott 3G technológia segítségével élő "fekete dobozt" is működtethetnek, mely akár egyes katasztrófák megakadályozásához is hozzájárulhat.
A Siemens bízik abban, hogy az új technológia öt éven belül szabvány lesz az európai repülésben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50