A Microsoft bemutatta Xeel navigációs elképzelését

Kollár Csaba, 2003. május 11. 12:00
A New Orleans-i WinHEC-en Bill Gates bemutatta a Xeelt, amelyik egy új fejezetet nyithat a különböző eszközök közötti kommunikációban; segítségével a windowsos eszközök, beleértve a Pocket PC-ket és a mobiltelefonokat, az eddiginél zavarmentesebben tudnak együttműködni egymással.
A Xeel kódnév eredete: az X a különböző termékek közötti keresztkapcsolatot, míg az EEL az egér görgőjéből (wh-EEL) származik. A Microsoft közleménye szerint az Xeel koncepciója elsősorban abban segít, hogy egyszerűsíti a tartalmi navigációt, és konzisztenciát biztosít a Windows-alapú eszközök között.

A Xeel magában foglalja a hardver- és a szoftverinterakciós technológiát; a megfelelő billentyűzetkombinációkkal könnyen vezérelhetők a hardvereszközök.

Elemzők rámutatnak arra, hogy a Microsoft számára az utóbbi időben különösen fontos lett a mobilkommunikációs környezet, melyekben a különböző Windows-alapú eszközök - mint a Tablet PC, a Media Center távirányítás, a Pocket PC, a mobiltelefon, az SD (Smart Display) és az SPO (Smart Personal Object) - minden fennakadás nélkül kell, hogy működjenek egymással.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36