Az Intel már a Socket T alaplapokra koncentrál

Tóth Kristóf, 2003. június 15. 22:37
Habár az Intelnél a Grantsdale fejlesztési kódnevű chipkészlet legelső, A-0 revíziójú változata várhatóan csak az idei év harmincadik hetében, tehát július második felében fog elkészülni, a cégnél állítólagosan már javában folyik a Socket T foglalattal ellátott vadonatúj alaplapok piaci bevezetésének előkészítése.
Azt már megszokhattuk, hogy az Intel számos érdekes hangzású fejlesztési kódnevet talál új processzorai számára, azonban új alaplapjainak kódnevei még ezeken is képesek túltenni. Különböző források szerint az Intel a következő kódnevű alaplapokkal kíván megjelenni a piacon: Battle Lake, Powers Lake, Marblehead, Avalon, Augsburg, Eatonville, Luxemburg.

Ezek az említett új alaplapok természetesen nem kiváló tuningolhatóságukról, hanem sokkal inkább megbízható működésükről lesznek ismeretesek, hiszen az elmúlt idők tapasztalatai erre engednek következtetni. Nemrégiben felröppentek ugyan olyan pletykák, melyek szerint egyes, közeljövőben érkező Intel gyártmányú alaplapok biztosítanak majd némi tuningolási lehetőséget a felhasználók számára, azonban minden jel arra mutat, hogy az említett új Intel termékek egyike sem lesz tuningbarát. Ez egyébként nem is baj, ugyanis aki ilyen alaplapot vásárol, annak a tuning általában egyáltalán nem fontos, sőt!

A Battle Lake, Powers Lake, Marblehead, Avalon, Augsburg, Eatonville, illetve Luxemburg fejlesztési kódnevű alaplapok mindegyike a legújabb, Socket T (LGA775) tokozással lesz ellátva, ily módon pedig az új generációs Prescott, illetve Tejas mikroprocesszorokkal lesz kompatibilis. A sor elején szereplő két alaplap-újdonság a Grantsdale P chipkészlet köré fog épülni, PCI Express, FireWire (IEEE1394), valamint Serial ATA-150 RAID támogatással fog rendelkezni, és képes lesz az 533 MHz-es frekvencián üzemelő DDR-II SDRAM memóriák befogadására. Kettejük közt a méret jelenti csupán a különbséget, ugyanis míg a Battle Lake ATX, addig a Powers Lake microATX formátumban fog készülni. A Marblehead, Avalon, Augsburg, Eatonville és Luxemburg kódnevű új Intel alaplapok közös vonása nem más, mint az integrált grafikus maggal ellátott új chipkészlet, a Grantsdale-G.
Kulcsszavak: Intel alaplap

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14