Valós idejű csoportmunka a Microsoft kínálatában

forrás Prim Online, 2003. augusztus 12. 17:12
A Microsoft bejelentette, hogy a valós idejű együttműködésért felelős üzleti egysége a „Live" („élő") megjelöléssel egészíti ki termékeinek nevét. Ez a megjelölés az ügyfeleknek kínált megoldások értékére utal, vagyis a globális vállalatokon belüli és a vállalatok közötti élő kommunikáció lehetőségére.
A Microsoft Office Live Meeting 2003 (korábbi nevén PlaceWare Conference Center) és a Microsoft Office Live Communications Server 2003 (korábbi nevén Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003) különálló, ám egymást kiegészítő termék, ahogy az egységes elnevezés utal is erre. A Live Meeting is bekerül az Office márkanévvel jelzett termékek körébe, ami egyértelművé teszi, hogy ez a szoftver is tagjává válik a Microsoft Office Rendszert alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások családjának, amelyek idén esedékes megjelenését nagy várakozás előzi meg.

A Live Meeting továbbra is tartalmazza jelenlegi számos szolgáltatását, megbízhatósága és skálázhatósága is a megszokott színvonalú lesz. A jövőbeli verziók bővített funkcionalitással és szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A Live Communications Server hálózati jelenlétészlelő, azonnali üzenetküldési (IM) és valós idejű kommunikációs szolgáltatásokat kínál egyetlen bővíthető platformon. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 programmal a felhasználók például megtekinthetik, hogy a portál tagjai csatlakoztak-e és folytatható-e velük azonnali üzenetváltásos beszélgetés. A Live Meeting segítségével az infomunkások alkalmazásmegosztás használatával tekinthetik meg a SharePoint portálokat.

Microsoft Office Live Meeting

A Live Meeting programmal valós idejű, interaktív bemutatók és találkozók tarthatók az interneten keresztül. A multimédiás platformként, illetve a webes kommunikáció és együttműködés alkalmazásszolgáltatásaként működő Live Meeting szervesen beleillik a Microsoft Office Rendszerbe, hiszen annak célja is a szervezeteket alkotó személyek, az információk és az üzleti folyamatok hathatósabb összekapcsolása, valamint az információk üzleti értékké való átalakítása. Ez lesz a Microsoft Office Rendszer első, teljes mértékben beépített együttműködési szolgáltatása. A Live Meeting skálázható, böngésző alapú architektúrára épül.

Microsoft Office Live Communications Server

A Live Communications Server felügyelhető és bővíthető azonnali üzenetkezelő kiszolgáló, amelynek használatával a vállalat egészére kiterjedő, átfogó, valós idejű kommunikációra nyílik mód a dolgozók között. A rendszer kezelhetősége és biztonsága messze felülmúlja az egyéni felhasználóknak szánt termékek nyújtotta lehetőségeket. A Live Communications Server nemcsak IM-megoldás, hanem bővíthető platform is: így a fejlesztőcégek saját alkalmazásaikat is kiegészíthetik valós idejű kommunikációs tulajdonságokkal. A Live Communications Server megjelenése 2003 harmadik negyedévében várható. A licencről és az árról még nem született döntés.

A Microsoft Office Rendszer bemutatása

A Microsoft Office Rendszer segítségével mindenki egyszerűbben használhatja fel az információkat az üzletmenet kedvező befolyásolására. A könnyen használható programok, kiszolgálók és szolgáltatások együttese révén az emberek és a szervezetek összekapcsolhatók az információkkal, az üzleti folyamatokkal és egymással, aminek köszönhetően a lehető legtöbb értéket nyerhetik ki a rendelkezésre álló információkból. A Microsoft Office Rendszer összetevői a következők: a Microsoft Office 2003-as kiadásai, a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, a Microsoft Office Project és a Project Server 2003, a Microsoft Exchange Server 2003, a Microsoft Office Live Communications Server 2003, a Microsoft Office Live Meeting 2003, a Microsoft Office FrontPage 2003, a Microsoft Office InfoPath 2003, a Microsoft Office OneNote 2003, a Microsoft Office Publisher 2003 és a Microsoft Office Visio 2003. A Microsoft Windows SharePoint Services és a Microsoft Windows Server 2003 technológiai lehetőségei révén tovább bővül a Microsoft Office Rendszer nyújtotta szolgáltatások és funkciók köre.
Kulcsszavak: Office Microsoft Windows iroda

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14