I-mode alapú biztonságos mobilbanking Hollandiában

Kollár Csaba, 2003. augusztus 18. 22:13
A holland szolgáltató, a KPN bemutatott egy olyan biztonságos mobilbanking szolgáltatást, amelyet az i-mode-kompatibilis telefonnal rendelkező fogyasztók vehetnek igénybe az SNS Bankkal történt együttműködési megállapodásnak köszönhetően.
A többlépcsős együttműködés első állomásaként az SNS ügyfelei pénzt utalhatnak egy másik felhasználó számlájára, mobiltelefonon kiegyenlíthetik tartozásaikat – igaz, egyelőre csak az erre képes NEC által forgalmazott új, N341i készüléken keresztül.

A KPN közleménye szerint az alkalmazott vég-vég típusú – SSL (Secure Socket Layer) és TLS (Transport Layer Security) – biztonsági eljárások alkalmazásával a készülék és a bank között egy olyan magas biztonsági fokú lehetőséget kapnak a felhasználók, amellyel akár a mobilbróker-szolgáltatások is igénybe vehetők a már említett egyéb szolgáltatások mellett.

A KPN szóvivője, Richard Bormann elmondta, hogy „időről időre a szakértők arról szólnak, hogy a mobilbanking és mobilfizetési szolgáltatások elterjedésének az szab gátat, hogy a fogyasztók nem igazán hisznek azok biztonságában. Az általunk kifejlesztett megoldás biztonságát a KPN garantálja. Az pedig, hogy az SNS bankkal együttműködési megállapodást kötöttünk, jelzi, hogy nem csak mi tudjuk, hogy biztonságos a rendszerünk, hanem egy olyan neves bank is, mint az SNS."
Kulcsszavak: KPN bank NEC mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55