Vasárnaptól már SMS-en is fogadhatunk

forrás Prim Online, 2003. szeptember 19. 14:06

A Szerencsejáték Rt. szeptember 21-től, azaz vasárnap 13 órától új szolgáltatást vezet be: az összes lottó, a joker, a Kenó, valamint a totó és a góltotó SMS-en is megjátszható, megfogadható lesz.
A tippek a 06/70-7007007 normál díjas telefonszámon küldhetők be és érvényesíthetők.

Az új szolgáltatás igénybevételének feltétele (természetesen az erre alkalmas telefonkészüléken kívül), hogy a játékos rendelkezzék szerencsekártyával vagy bankkártyaszerződéssel, mindkettő megvásárolható, illetve megköthető a lottózókban. Akik már játszottak telefonon vagy interneten, értékelni tudják azt a kényelmet, szabadságot, amelyet az elektronika, a távközlés ad számukra. Az SMS-en való játék még inkább kitágítja a lehetőségeket, lényegében helytől és időtől függetlenül (leszámítva az egyes játékok, fogadások beküldési határidejét) próbálhatnak szerencsét, akik ezt a módot választják.

A Szerencsejáték Rt. számára - s ez közös érdek a játékosokkal - rendkívül fontos a biztonság. Éppen ezért, akik bankkártyájuk terhére szándékoznak fogadni, saját azonosító számot kapnak, s az óvatosabbak még egy, mások előtt titkos SMS jelszót is kérhetnek. Minderre a telefonon történő első bejelentkezésük alkalmával kerülhet sor. A regisztrációhoz a 224-2424-es budapesti, vagy a 0640-313-313-as kékszámot kell felhívni.

A játék technikája, az SMS-t ismerők és használók számára egyszerű, könnyen elsajátítható. Az egyes játékoknak azonosító jelük, illetve számuk van. Ennek beírását egy bármilyen elválasztó jelnek (szóköz, kettőspont, kettős kereszt, kötőjel stb.) kell követnie, majd a megjátszani kívánt számok beütése zárja a sort.

Nézzünk egy példát: az L5-1-2-3-4-5 üzenet elküldése azt jelenti, hogy az SMS-ező az ötös lottón az 1,2,3,4,5 számokat játszotta meg.

Azok, akik állandó számokkal játszanak, nem kell, hogy minden alkalommal beüssék a tippjüket, elegendő, ha a játék azonosítóját és a szünetjelet követően, egy U (azaz: utolsó játék) betűt írnak be, ezzel a korábban legutoljára érvényesített számaikkal vesznek részt a következő sorsolásban.

Az ad hoc játékosoknak ajánlja a cég a gépi vagy gyorsjátékot, amikor is a számítógép véletlenszerűen adja meg a tippeket, s ilyenkor elegendő, ha a fogadó a játék típusát és a megjátszani kívánt mezők számát küldi el. Például az L5-4 üzenet azt jelenti: egyhetes gépi ötös lottó játék négy mezővel.

A különböző játékok, fogadások azonosító jele a következő: ötösottó: L5; hatoslottó: L6; Skandináv lottó: LS; joker: J; Kenó: KN; totó: TO; góltotó: GT. (A további részletekről, tudnivalókról a közeli napokban a Szerencsejáték Rt. bővebb tájékoztatót ad ki.)

Az elért kisnyeremények, ha a játékos másképp nem rendelkezik, automatikusan jóváírásra, illetve átutalásra kerülnek a szerencsekártyán vagy a bankszámlára. A nagynyereményekről a Szerencsejáték Rt. értesítést küld, s a továbbiakban a nagynyeremények kifizetésének általános szabályai szerint kell eljárni.

Végül egy jó hír az interneten játszóknak. Az SzRt.- megértve és méltányolva a jogos kritikákat - megteremtette annak technikai feltételeit, hogy mostantól a játékok, fogadások megtétele, érvényesítése a korábbiaknál lényegesen gyorsabban történhessen meg.

Forrás: OTS-Cégvonal
Kulcsszavak: játék SMS távközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38