Online zenei szolgáltatást indít a MusicMatch a Dellel

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 29. 22:54

A MusicMatch a világ egyik legnagyobb számítógépgyártó cégével, a
Dell-lel társulva a héten be kívánja indítani vadonatúj internetes
zenei szolgáltatását.
A MusicMatch Jukebox szoftver köré épülő új szolgáltatás keretein belül Microsoft-féle Windows Media formátumú zenei anyagok terjesztése fog folyni, a cég vezetői pedig nem titkoltan abban bíznak, hogy a szolgáltatás rövid időn belül legalább olyan népszerű lesz, mint például az Apple Computer által nemrégiben indított iTunes, vagy a BuyMusic. Az iTunes egyébként olyannyira sikeres, hogy működésének első öt hónapjában több mint tízmillió zeneszám talált gazdára a segítségével.

Jelenleg nem lehet pontosan tudni, hogy a MusicMatch-féle internetes zenei szolgáltatás milyen zenei anyagokkal és árakkal fog operálni, azonban egyes források tudni vélik, hogy a vállalat rendszere nagyjából ugyanarra a zenei adatbázisra fog épülni, mint a konkurenseké, és vélhetően az árazásban sem lesznek jelentős különbségek. Mint ismeretes, az Apple Computer által üzemeltetett iTunes keretein belül 99 cent ellenében lehet letölteni egy-egy felvételt, a BuyMusic üzemeltetői pedig 79 centet kérnek a letöltött zenék darabjáért. A MusicMatch munkatársai egyébként először idén júliusban tettek említést egy új online szolgáltatás beindításának lehetőségéről, a hivatalos bejelentésre pedig várhatóan még e hét elején sor fog kerülni.

Ide kapcsolódó hír, hogy az eddigiekben elsősorban CD-író szoftvereiről megismert Roxio idén karácsonykor tervezi újraindítani a Napstert, mely előfizetéses alapokon nyugvó új szolgáltatás azonban már lényegében egyáltalán nem fog hasonlítani az egykor oly népszerű eredeti Napsterre. Az Apple Computer ezzel párhuzamosan valamikor az idei esztendő végén tervezi kiadni az iTunes szoftver Windows-os változatát, a Sony pedig Japánban, Európában és az Egyesült Államokban a jövő év legelején indítja be vadonatúj zeneletöltési rendszerét. A közeljövőben hasonló szolgáltatásokat tervez beindítani egyébként többek közt a RealNetworks, az Amazon.com, a Microsoft, valamint a Yahoo, tehát elmondható, hogy a fizetős zenei szolgáltatások piaca egyre zsúfoltabbá kezd válni.

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Közel 8,8 millió Samsung felhasználó élvezi a Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 15:12

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14