SMS-lehallgatás a Westelnél

forrás Prim Online, 2003. október 7. 14:48

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és
Médiainformatikai Tanszéke (BME TMIT), a M.I.T. Systems, a Nokia és a
Westel együttműködésével a Symbian operációs rendszerű telefonokkal
SMS-ek felolvasására képes új, magyar fejlesztésű szoftvert vehetnek
igénybe a Westel ügyfelei. A kezdetben kizárólag a legnagyobb hazai
mobilszolgáltató előfizetőinek elérhető szoftvert az arra alkalmas
telefonokra a társaság szervizeiben díjmentesen telepítik.
A Westel azon ügyfelei, akik a legújabb, Nokia Series 60-as platformot alkalmazó multimédiás telefonokat használják, ezentúl újabb érdekes és hasznos szolgáltatást érhetnek el: rövid szöveges üzeneteiket a Mailmondóban már megismert módon meghallgathatják. A BME TMIT és a M.I.T. Systems fejlesztőmérnökeinek köszönhetően az SMSmondó egy mindössze 1,4 Mbyte memóriaigényű, a telefonon futó alkalmazás, amely a felhasználó beállításainak megfelelően képes a beérkező üzenetet akár kihangosítva „felolvasni".

Az SMSmondó - csakúgy mint a Series 60-as telefonok - könnyen, felhasználói kézikönyv ismerete nélkül használható. A program automatikusan kezeli a beérkező SMS üzeneteket és a telefon címtárát, valamint alkalmazkodik a felhasználó által kiválasztott üzemmódhoz. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó saját rövidítés és szólista felolvasási jegyzéket készítsen (pl. az e-mail szót lehet emil vagy ímél hangalakban felolvastatni). A telefonra telepített szoftver a jó hangminőség mellett gyors működést garantál, egy átlagos 60-80 karakteres SMS-t mindössze 3-4 másodperc alatt alakít beszéddé és a fogadott üzenet felolvasása során megadható, hogy milyen adatokat hányszor, milyen sebességgel vagy hangerővel szeretne a felhasználó hallani.

Az SMSmondó jelenleg a Westelnél részletre, kedvező konstrukcióban megvásárolható Nokia 3650-es és Nokia 7650-es készülékekkel működik együtt, de később a Nokia 6600-as, Siemens SX1-es, Sony Ericsson P800-as, Sony Ericsson P900-as és a Nokia 9210-es, valamint a továbbiakban megjelenő Symbian mobiltelefonokkal is használható lesz.
Kulcsszavak: Westel MTR mobilszolg SMS

A Futball Pápa kriptója: indul a BetHustlers

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 20:36

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

FireAlpaca 2.11.19

Az ingyenes grafikai programban bőséges ecsetválasztékkal, jól átlátható menükkel, rétegkezeléssel és további speciális funkciókkal szerkeszthetjük képeinket.

2024. április 26. 17:16

ToDoList 8.3.0.0

Az ingyenes határidőnapló program segít abban, hogy a különböző elvégzendő feladatokat egy helyen nyilvántartsuk, kategorizáljuk, prioritásokat rendeljünk hozzá stb. Megadható a kezdés illetve a befejezés pontos ideje, sőt a megfelelő pillanatban értesítést is kapunk azokról.

2024. április 26. 17:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50