Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor játékosok számára

forrás Prim Online, 2003. november 3. 21:21

Az Intel bejelentette a Hyper-Threading technológiát támogató, 3, 20
gigahertzes Intel Pentium 4 processzort. Az új processzorra épülő nagy
teljesítményű számítógépeket játékosok és számítógép-rajongók számára
készültek, és a rendszergyártók már világszerte forgalmazzák.
Az első alkalommal 2003 őszén, az Intel fejlesztői fórumon említett HT-technológiás Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor kiemelkedő számítógépes élményt jelent a játékosoknak és a szakértő felhasználóknak. A processzor gyorsabb képmegjelenítés és nagyobb részletességű leképezés révén jobb grafikus élményt biztosít, ez pedig fontos tényezője a még valósághűbb játéknak.

Kivételes teljesítmény

Az Intel 0,13 mikronos processzortechnológiájának felhasználásával készült Intel Pentium 4 Extreme Edition processzor 512 kilobájt 2. szintű gyorsítótárral, két megabájtos 3. szintű gyorsítótárral és 800 megahertzes rendszerbusszal rendelkezik. Kompatíbilis a jelenlegi Intel 865 és Intel 875 lapkakészlet-családokkal és a szabványos rendszermemóriával. A két megabájtos 3. szintű gyorsítótár képes arra, hogy előre betöltsön egy grafikus képkocka-puffert (graphics frame buffer) vagy egy videokép-kockát, még mielőtt a processzornak szüksége lenne rá, ami nagyobb átviteli sebességet és gyorsabb képkocka-kezelést eredményez a memória és az I/O-eszközök elérése során. Ennek eredménye még realisztikusabb játék és megnövekedett videoszerkesztési teljesítmény. A megnövekedett CPU-teljesítmény felhasználásával a szoftvergyártók kifinomult szoftveres fizikai megjelenítési modelleket készíthetnek, amelyek a valósághű karaktermozgatással és mesterséges intelligenciával még életszerűbbé teszik a számítógép vezérelte szereplőket. A 3,20 gigahertzes Pentium 4 Extreme Edition processzor eredménye egy SPECint_base2000-es teljesítményteszten 1583, míg a SPECfp_base2000 esetében 1474

Hyper-Threading technológia: PC-k magasabb sebességfokozaton

A HT-technológia segítségével a szoftverek két processzort „látnak” egy helyett. A szoftveralkalmazások úgy is megírhatók, hogy több „szálnak” nevezett kód-darabból álljanak, amelyek kihasználhatják ennek a technológiának az előnyeit. Az először szervereken és munkaállomásokon bemutatott HT-technológia felhasználásával az asztali PC-k processzorai egyidejűleg két külön szálon működhetnek, ami megnöveli a teljesítményt, ha két vagy több alkalmazás fut egyidejűleg. A többfeladatosság azonnal megtérül az olyan operációs rendszerek használatakor, mint a Microsoft Windows XP vagy bizonyos Linux szoftverek. Jelen pillanatban számos videókódolási és egyéb processzorigényes alkalmazás többszálú, és akár 25 százalékos teljesítménynövekedést is jelenthet egy Intel Pentium 4 processzoros HT-technológiás rendszeren.

Árak és elérhetőség

Az Intel már az egész világon szállítja a dobozban forgalmazott 3,20 gigahertzes Intel Pentium 4 Extreme Edition processzorokat a feljogosított Intel-disztribútoroknak és rendszerintegrátoroknak. A 3,2 gigahertzes Pentium 4 processzor ezer darabos mennyiség rendelése esetén 925 dollárba kerül.
Kulcsszavak: Intel processzor játék

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

Harmincmilliárd eszköz csatlakozhat a mobilhálózatokhoz 2025-re

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 16:42

Elismert ex olimpiai vezetővel erősít az Európai E-sport Szövetség

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 16:20

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Szerszámkészítésben és felületkezelésben is a kecskeméti diákok az ország legjobbjai

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50