Újabb mobilfizetési lehetőség nem csak Németországban

Kollár Csaba, 2003. december 8. 20:30
A németországi alapítású mobilszolgáltató, a T-Mobile International bejelentette, hogy a már korábban útjára indított mobilpénztárca szolgáltatáshoz számos extrafunkciót rendelt.
Az m-wallet felhasználói mostantól előre regisztrálhatják különböző bank- és hitelkártyaszámaikat, melyekhez egy előre kiválasztott PIN számot rendelhetnek, és így vehetik igénybe az említett szolgáltatásokat. A mobilszolgáltató azt állítja, hogy már a közeljövőben lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy a különböző termékekért mobiltelefonon keresztül is fizessenek.

A BWCS szakmai portál legutóbbi riportja szerint az MPP (Mobile Proximity Payments) a nemzetközi piacon dinamikusan fejlődik, és 2010-re már elérheti a 380 milliárd USD-t, és ez - állítják gazdasági szakértők - kedvező "lökést" adhat az egész gazdaságnak is.

A BWCS úgy véli, hogy nem csak Németországban és a hozzá hasonló fejlettségű országokban, hanem az egész világon elindulnak a mobilpénztárcás szolgáltatások. Ami az Ázsia kontra Európa versenyt illeti: Japán és Korea mellett Kína versenyez majd az EU tagállamai közül a fejlettebbekkel, így Németországgal, a skandináv országokkal, Franciaországgal és Angliával.
Kulcsszavak: bank mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14