TV-adás Nokia mobilokon

Kollár Csaba, 2003. december 19. 09:32
A szélessávú televíziós adásokkal foglalkozó Orca Interactive egy olyan, az egész világra kiterjedő szerződést írt alá a Nokiával, aminek az értelmében egy általa fejlesztett folyamatos videoadást biztosító szolgáltatást indít útjára mobilkörnyezetben.

A megállapodás szerint az Orca RiGHTv néven ismert videofejlesztését integrálják a Nokia D500 sokszolgáltatásos platformjába, így folyamatos videoadás biztosítható nem csak TV-ken és PC-ken, hanem a Nokia mobiltelefonokon is.

Yosi Glick az Orca vállalati üzletágának elnökhelyettese szerint "sikeresen integráltuk a RiGHTv-t a Nokia szélessávú szolgáltatásai sorába, és így egy teljes értékű TV-alapú megoldást tudunk kínálni mobilkörnyezetben is."

Az Orca a médiatartalommal foglalkozó vállalatnak, az Emblaze-nek a leányvállalata, szeptemberben írt alá egy nagyon fontos szerződést a HP-vel, ami alapján VOD és folyamatos adást biztosító megoldásokat kínál majd IP hálózatokoon. A partnerkapcsolatban a két vállalat egy nyílt szabványokon alapuló platformot részesít előnyben, hogy így biztosítsák a vállalatok számára a TV-adást web-en, set-top box-on, vagy akár mobiltelefonon keresztül is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55