A Motorola Kínában teszteli a Linux szoftvert használó A-760-as családot

forrás Prim Online, 2004. február 12. 22:00
A Motorola A-760-as, Linux operációs rendszerrel felszerelt mobiltelefon-családját először Kínában dobja piacra. A készülékeket a cég elsősorban vállalkozóknak és üzletembereknek szánja.
A mobilcég Linux-vezérelt okostelefonjai, az A-760-astól felfelé mind képesek hangfelismerésre, kézírásbevitelre, hang- és mozgóképrögzítésre. Közülük a legsokoldalúbb A-768-as a telefonos tulajdonságokon kívül PDA, webböngésző, e-mail, mp3-lejátszó, teljes mozgóképrögzítő és pénzügyi szolgáltatás funkciókkal, valamint beépített hangszóróval és sok egyéb extrával rendelkezik. Emellett Word, Excel, PowerPoint, PDF, mp3 és JPG fájlokat is képes kezelni, a tartozék IPSec VPN pedig biztonságos vezeték nélküli hozzáférést biztosít a telefon tulajdonosának céges hálózatához, ezáltal lehetővé téve számára, hogy védett vállalati hálózati forrásokat, például e-mail vagy "ERP" szolgáltatást ("vállalkozói forrástervezés") vegyen igénybe.

A gyártó a 96 MB rendszermemóriával ellátott, 5 órányi diktált szöveget tárolni képes új A-768-ast a vállalkozók minden lehetséges igényét kielégítő mobilkészülékként aposztrofálja, ami az itt leírtak fényében alighanem tényleg így van. Amennyiben a termék sikerrel szerepel majd a kínai piacon, alighanem nálunk is belátható időn belül megjelenik.

Milkovits Gábor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50