A Nokia és az IBM közösen mutatta be az új mobil kommunikátort

forrás Prim Online, 2004. február 23. 20:58
A Nokia és az IBM bemutatta egyéves együttműködésük első kézzelfogható gyümölcsét, az új mobil kommunikátort. A majdnem tízéves, formája miatt "tégla" becenévre hallgató előző Nokia kommunikátor utódja teljes elérést biztosít az ügyfelek céges levelezéséhez, illetve egyéb vállalati adatbázisokhoz is.

z új, várhatóan kb. 800 euróba kerülő készülék amellett, hogy minden, üzletemberek számára elengedhetetlen tulajdonsággal rendelkezik, a világon működő mindhárom GSM-hálózaton üzemel és a gyors EDGE adattovábbító csatornákat is képes használni. Emellett a felhasználók vezeték nélküli helyi Wi-fi és LAN hálózatra is tudnak vele csatlakozni. A Pfizer, a Ricoh és a Daimler Chrysler néhány alkalmazottja által jelenleg tesztelt termék előreláthatóan a harmadik negyedévben kerül kereskedelmi forgalomba.

A Nokia többségi tulajdonában lévő Symbian operációs rendszerével, és más Nokia, illetve IBM szoftverekkel működő készüléket a gyártók, egyebek mellett azoknak a vállalati ügyfeleknek szánják, akik nem kizárólag Microsoft programokat szeretnének használni. Az ő szoftvereik ugyanis egy teljesen nyitott rendszert alkotnak, így a Microsoft-éival is kompatibilisek.

A mobil kommunikátor tömörített SAP és Siebel vállalkozástervező és kereskedelmi szoftverrel, valamint az IBM laptopokon használt biztonsági és készülék-menedzselő szoftverével is fel van szerelve. A Nokia vállalkozói termékekkel foglalkozó részlegének vezetője szerint az új mobil kommunikátor nemcsak a szokványos mobiloknál, hanem az üzleti életben is megállja a helyét.

Kulcsszavak: Nokia IBM mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38