A Phoenix Asset Management ellenzi a Symbian eladását a Nokiának

MTI Sajtóadatbank, 2004. március 8. 09:30
A brit Psion szoftverfejlesztő cég egyik nagyrészvényese ellenzi a Symbian mobiltávközlési szoftvereket gyártó vállalat teljes eladását a finn Nokia mobiltelefon-gyártónak. A Psion 31 százalékos Symbian pakettel rendelkezik és az elmúlt hónapban jelentette be szándékát a tulajdonrész eladására a Nokiának.

A pakett révén a Nokia többségi tulajdonrészre tenne szert a szoftverfejlesztőben, melynek következtében a többi mobiltelefon-gyártó számára leszűkülne a következő generációs mobiltelefonok szoftverjének beszerzési lehetősége a Microsoft, illetve a Nokia termékére.

A Phoenix Asset Management, a Psion főrészvényesének véleménye szerint a Symbian pakett tőzsdei kibocsátása sokkal jobban szolgálná a részvényesek érdekeit, mint eladása a Nokiának. A Phoenix 13,5 százalékos Psion pakettel rendelkezik. A bejelentésre a Psion megerősítette, hogy korábbi szándékának megfelelően el kívánja adni a Nokiának a pakettet és ez egybeesik a részvényesek érdekeivel is. A Nokia 436 millió fontot, (651 millió eurót) kínált fel a Symbian pakettért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50