Mediamaster 260 C: digitális tartalmak megtekintésének és megosztásának új módja

forrás Prim Online, 2004. március 18. 23:00
A Nokia bemutatta a Nokia Mediamaster 260 C digitális kábeltévé vevőkészüléket, egy személyi digitális rögzítőberendezést, amellyel a felhasználók új módon élvezhetik a digitális televízió- és rádióprogramokat, valamint a saját készítésű képeiket.
A korábban bemutatott, földi és műholdas sugárzású programok vételére alkalmas Nokia Mediamaster 260 vevőkészülék után a Nokia Mediamaster 260 C digitális kábeltévé-vevőkészülék tovább bővíti a televíziózás világát: a készülékkel "felfüggeszthető" az élő sugárzás, videokazetta nélkül rögzíthetők műsorok, és képtároló albumok hozhatók létre a Bluetooth vezeték nélküli technológiát (1.1 változat objektum push profil) támogató fényképezőgépes telefonokkal készült fotókból. A Nokia Mediamaster 260 C európai szállítása 2004 második negyedévének elején indul.

A digitális videosugárzási (DVB) szabványon alapuló Nokia Mediamaster 260 C az összes ingyenes sugárzású, kábelen terjesztett televízió- és rádiócsatornához hozzáférést biztosít. A Nokia Mediamaster 260 C egy közös interfész modul és a Conax feltételes hozzáférési rendszer révén arra is lehetőséget nyújt, hogy a felhasználó különböző szolgáltatóknál fizető csatornákra is előfizethessen.

"A Nokia Mediamaster 260 termékek központi szerepet töltenek be a digitális otthonokban, hiszen rengeteg lehetőséget kínálnak a felhasználóknak a személyes képektől a kedvenc tévé- és rádióműsorig terjedő digitális tartalmak élvezetére és megosztására, és mindezt saját otthonukban, a nappali szoba kényelmét élvezve, barátok és családtagok társaságában" - mondta Petri Launiainen, a Nokia Multimedia üzletágának háztartási készülékekért felelős elnöke.

A személyi digitális rögzítőkészülék a hagyományos videomagnóhoz (VCR) hasonlóan működik, azonban videokazetta nélkül, és olyan fejlett funkciókat felvonultatva, mint az élő adás "felfüggesztése" például telefonhívás vagy más esemény miatt. A beépített 80 GB tárolókapacitású winchester több mint 40 órányi híradót, szórakoztató műsort, zenét, sportközvetítést, családi és egyéb műsorokat képes digitális minőségben rögzíteni, így a felhasználó választhat, mikor kíván tévézni.

A felhasználók a tévéképernyőn tekinthetik meg a saját fényképezőgépes telefonjukkal készült digitális fotóikat, az almappákat tartalmazó személyes képtároló albumokban pedig több mint 3000 fotót rendszerezhetnek és tárolhatnak. Az emlékek közös nézegetése még nagyobb élmény a diavetítő funkció használatával. A digitális képek bármely, Bluetooth vezeték nélküli technológiát támogató fényképezőgépes telefonról eljuttathatók a Mediamaster 260-ra, ilyen például a Nokia 3650, a Nokia 3660, a Nokia 6600, a Nokia 7600, a Nokia 7610, és a Nokia 7700 telefon, valamint a Nokia 9500 kommunikátor.

A kompakt vevőkészülék titán házzal és fémes gombokkal rendelkezik.

A könnyű használhatóságot fejlett képernyős Nokia Navi Bar felhasználói menü és elektronikus program-útmutató (EPG) garantálja, amelyek gyors mozgást tesznek lehetővé a televízió, a képtároló album és a kazettát nem igénylő programrögzítés között. A csatornakeresés leegyszerűsítése érdekében összesen nyolc egyéni kedvencek listája állítható össze a több száz csatornát tartalmazó memóriából. A Nokia Mediamaster 260 C támogatja a Dolby Digital (Bitstream Out) rendszert és a szélesképernyős formátumot.
Kulcsszavak: CeBIT 2004 Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38