Új Nokia N-Gage mobilkészülékek

Milkovits Gábor, 2004. április 14. 19:02
A Nokia bemutatta N-Gage multifunkciós mobilkészülékének megújított változatát, az N-Gage QD-t. Az elsősorban videojátékokhoz tervezett N-Gage új verziója elődjénél kényelmesebb telefonálást biztosít a felhasználóknak.

A tavaly megjelent N-Gage készülékek sok kritikát kaptak, elsősorban az előnytelen formatervezés miatt, amely arra kényszeríti a felhasználókat, hogy telefonáláskor élével kelljen arcukhoz tartaniuk a mobilt. Azt is az eredeti N-Gage hibájának tartják, hogy a videojáték-kártyák kicseréléséhez el kell távolítani az akkumulátort is. Az N-Gage QD tervezésénél sikerült kiküszöbölni ezeket a negatívumokat, így az új készülékeken már az elülső oldalon van a mikrofon és a hangszóró, illetve külön könnyen hozzáférhető külső csatlakozóval is el vannak látva a multimédia-kártyák számára. A Nokia ezen kívül bővíteni szeretné a készülék internetes kapcsolatát kihasználó, több játékos által online játszható játékok körét is - az év végéig 50 új, jórészt ilyen típusú játék bevezetését tervezik. Az N-Gage QD-t elődjével ellentétben az elektronikai és videojáték-szaküzleteken kívül a mobilszolgáltatókon keresztül is forgalmazni fogják, hogy minél több fogyasztót elérjenek és a készülékek kereskedelmi árát is lejjebb szorítsák.

A gyártó azt is megígérte, hogy a QD maximum 200 euróba fog kerülni, szemben a jelenlegi változat sokak által kifogásolt 300 eurós árával. Ez akár 99 eurós eladási árat is jelenthet, elemzők szerint azonban még ez is túl magas, ha összehasonlítjuk a versenytársakéval: a Nintendo Game Boy például már 70 dollárért is kapható. A legnagyobb hátrányt a nagyméretű kijelző hiánya jelenti, ugyanis az N-Gage készülékek továbbra is a Nokia mobiltelefonokéval azonos méretű és típusú megjelenítővel vannak felszerelve.

Kulcsszavak: játék mobiltelefon Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59